Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

To αναβαθμισμένο πάρκο του Πευκοδάσους Μελισσίων άνοιξε την “αγκαλιά” του στα παιδιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν τα έργα στο πάρκο του Πευκοδάσους στα Μελίσσια, στο κέντρο της πόλης.

Το ανακαινισμένο και αναβαθμισμένο πλέον Πευκοδάσος παραδόθηκε στους κατοίκους της περιοχής προκειμένου να απολαμβάνουν εκεί τόσο οι ίδιοι όσο και τα παιδιά, τους ξέγνοιαστους περιπάτους τους και το ανέμελο παιχνίδι τους στην παιδική χαρά και στα γύρω σημεία του πάρκου.

 

Η επίσημη παράδοση του δασικού πάρκου στους κατοίκους έγινε χθες παρουσία της Δημάρχου, Δήμητρας Κεχαγιά, αντιδημάρχων, δημοτικών και εντεταλμένων συμβούλων και πλήθους κόσμου. Σε μία χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά, με θεατρική παράσταση, μουσική, χορό, παιχνίδια, μπαλονοκατασκευές, εργαστήριο για τα γούρια του 2023, ζογκλέρ, ξυλοπόδαρο, καθώς και με ζεστή σοκολάτα και ζεστό κρασί, το Πευκοδάσος έγινε το σημείο αναφοράς για μικρούς και μεγάλους!

 

 

Οι κυριότερες παρεμβάσεις που έγιναν για την αναβάθμιση του Πευκοδάσους είναι:

  • Αντικαταστάθηκε πλήρως η παλαιά παιδική χαρά με νέα, η οποία διαθέτει πιστοποιημένο υπόστρωμα ασφαλείας και πιστοποιημένα όργανα παιχνιδιού.
  • Τοποθετήθηκαν ξύλινα παγκάκια και στέγαστρα στον ευρύτερο χώρο.
  • Στρώθηκε μεγάλο μέρος του πάρκου με χλοοτάπητα.
  • Επεκτάθηκε η φύτευση σε μεγάλο τμήμα του Πευκοδάσους.
  • Οριοθετήθηκε και πλακοστρώθηκε διαδρομή περιπάτου μέσα στο Πευκοδάσος από τη Λεωφ. Δημοκρατίας μέχρι την οδό Μακρυγιάννη.
  • Τοποθετήθηκαν φωτιστικά στο χώρο και στη διαδρομή περιπάτου. Τα φωτιστικά είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
  • Τοποθετήθηκαν κάδοι τριών και δύο ρευμάτων για τα απορρίμματα.

 

Το κόστος του έργου ανήλθε στο ποσό των 146.000 ευρώ περίπου και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου Πεντέλης που προήλθαν από το λειτουργικό πλεόνασμα του Δήμου.

 

Η Δήμαρχος Πεντέλης, Δήμητρα Κεχαγιά, δήλωσε: «Κάθε μέρα που περνά, παραδίδουμε κι ένα ακόμη έργο στους κατοίκους του δήμου μας. Εργαζόμαστε καθημερινά και υλοποιούμε έργα με έμφαση στην ασφαλή και ποιοτική καθημερινότητα των συνδημοτών μας -στην όμορφη ζωή στην πόλη! Το Πευκοδάσος αποτελεί έναν πνεύμονα οξυγόνου στο κέντρο της πόλης των Μελισσίων. Από την πρώτη στιγμή δεσμευτήκαμε ότι η αναβάθμισή του αποτελεί έργο πνοής για τους κατοίκους και το κάναμε πράξη. Ήρθε η ώρα οι μικροί και μεγάλοι συνδημότες μας να το χαρούν πραγματικά!»

 

 

Σε δήλωσή της, η Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας-Τεχνικών Υπηρεσιών & Υπεύθυνη για τη Δημοτική Κοινότητα Πεντέλης, Άντα Μπούσουλα τόνισε: «Η δημοτική αρχή εκτελεί το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων που έχει γίνει ποτέ στην πόλη. Τόσο μεγάλα έργα υποδομής, όσο και μικρότερες παρεμβάσεις που κάνουν τη ζωή των δημοτών στην πόλη μας καλύτερη. Οραματιστήκαμε  να αλλάξουμε την εικόνα εγκατάλειψης και ερήμωσης του Πευκοδάσους της πόλης μας. Είμαι χαρούμενη γιατί δουλέψαμε υπεύθυνα και πολύ γρήγορα λάβαμε τις απαραίτητες εγκρίσεις από τις δασικές αρχές και υλοποιήσαμε την πρώτη  μεγάλη παρέμβαση εξωραϊσμού, ώστε αυτός ο ξεχωριστός πευκόφυτος πνεύμονας πρασίνου να είναι ελκυστικός για την ψυχαγωγία και την ξεκούραση των παιδιών μας και όλων των συμπολιτών μας. Συνεχίζουμε το έργο μας, παραδίδοντας αναβαθμισμένες εγκαταστάσεις για τους συμπολίτες μας».

 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φωτεινή Μαρκαντώνη παρουσίασε τις επόμενες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που οργανώνει ο δήμος και στις τρεις δημοτικές κοινότητες -εκδηλώσεις που απολαμβάνουν εξαιρετικής αποδοχής από παιδιά και γονείς.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ