Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συστάθηκε ομάδα Πυροπροστασίας Enduro Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Δείχνοντας συνέπεια στις εφαρμογές πρωτοποριακών πρωτοβουλιών, ο Δήμος Πεντέλης προχώρησε στη σύσταση μιας ειδικής μονάδας επίβλεψης και ελέγχου του βουνού, την Ομάδα Πυροπροστασίας Εντούρο Πεντέλης. 

Χθες το απόγευμα, 17 Ιουνίου, σε μια σεμνή τελετή ανάμεσα στα μέλη με τα οποία πρωταρχικά συστήθηκε η ομάδα, τη δήμαρχο Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμόπουλου και την υπεύθυνη του ΚΕντρου ΕΠΙΧειρήσεων του Δήμου Πεντέλης, Κέλλυ Διακομανώλη, η ομάδα βρέθηκε για πρώτη φορά στην εδώ και χρόνια πίστα Motocross στο νταμάρι του Μαλτέζου, ανακηρύσσοντας τη λειτουργία της ως επίσημο μέλος της Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης.

Τα μέλη της ομάδας, γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα κάθε σπιθαμή του βουνού, θα κληθούν να εποπτεύουν εκ των έσω τα δύσβατα σημεία της Πεντέλης, έχοντας τη δυνατότητα να κινηθούν στους κακοτράχαλους δρόμους του βουνού, αλλά και να επέμβουν σε δυσπρόσιτα σημεία του.

Η αποστολή της ομάδας είναι να παρακολουθεί και να καταγράφει τις κινήσεις που γίνονται στο βουνό, όπως και να επεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση περιστατικού, ώστε να βοηθά στην καταστολή της όποιας απειλητικής ενέργειας και δράσης.  Εκτός αυτού, η ομάδα έχει τη δυνατότητα να καθοδηγεί τις τακτικές δυνάμεις της πυροσβεστικής στα δυσπρόσιτα μέρη, όταν και όπου αυτό κριθεί αναγκαίο.

Τη συγκρότησή της σε σώμα και την ένταξη της στους Εθελοντές της Πεντέλης χαιρέτησε η ηγεσία του Δήμου.

“Όσοι ασχολούνται με το enduro έχουν μάθει να κινούνται με σεβασμό στη φύση”

Η πρωτοβουλία πάρθηκε από τον σύμβουλο της δημάρχου, Λευτέρη Μανιαδάκη, ο οποίος και δήλωσε: “Η προστασία του βουνού επιβάλλεται πρωταρχικά από τους ανθρώπους που το αγαπούν και στο σέβονται.  Όσοι ασχολούνται με το enduro στο βουνό μας έχουν μάθει να κινούνται με σεβασμό στη φύση και έχουν δείξει ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά με τις ενέργειές τους. Είναι αρκετές οι φορές που έχουν συμβάλει στην πρόληψη δασικών πυρκαγιών, στον καθαρισμών σημείων που οι ευκαιριακοί επισκέπτες αφήνουν ακάθαρτα αλλά και στη διάσωση τραυματιών και ανθρώπων σε ανάγκη.  Θεωρούμε μεγάλη τιμή την αποδοχή των μελών που σύστησαν την ομάδα και ξέρουμε ότι θα κάνουν το καλύτερο για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών και την επιτήρηση του βουνού μας εκ των έσω”.

Η δήμαρχος, Νατάσσα Κοσμοπούλου, που παρευρέθηκε  με την κόρη της στην τελετή δήλωσε: “Μία ακόμη πρωτοποριακή κίνηση του Δήμου Πεντέλης έλαβε σάρκα και οστά.  Πιστεύουμε στην τεχνολογία, αλλά πάνω απ’ όλα πιστεύουμε στον άνθρωπο.  Η αυτοπροστασία του βουνού μας μέσω των ανθρώπων που το βιώνουν καθημερινά είναι μονόδρομος.  Ευχαριστώ όλα τα παλικάρια που επανδρώνουν την ομάδα και τους εύχομαι να είναι ασφαλείς στη μάχη που έχουμε μπροστά μας αυτό το καλοκαίρι”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ