Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Πυρκαγιά στο Γέρακα: Καταλυτική η συνδρομή του Δήμου Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Πεντέλης, συνέδραμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην κατάσβεση πυρκαγιάς η οποία εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στο τέρμα της οδού Αροανίων στο Γέρακα Αττικής.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν το Κλιμάκιο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου με βυτιοφόρο όχημα, καθώς και το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πεντέλης. Καθόλη τη διάρκεια της νύχτας και λόγω της εγγύτητας του περιστατικού στο Δήμο Πεντέλης, η Δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά και η Αντιδήμαρχος Νατάσα Κοσμοπούλου, παρέμειναν σε εγρήγορση και συνεχή επικοινωνία με το Πυροσβεστικό Σώμα, αλλά και τους εθελοντές για κάθε ενδεχόμενο.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Οι εθελοντές και ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας του Δήμου μας, όπως φυσικά και ο ΣΠΑΠ, για ακόμη μία φορά ήταν σε ετοιμότητα και βοήθησαν αποφασιστικά στην κατάσβεση μιας εστίας πυρκαγιάς στη γειτονιά μας πριν αυτή γίνει απειλητική για την πόλη μας. Είμαστε σε εγρήγορση και θα συνεχίσουμε να είμαστε καθ΄ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η αντιπυρική περίοδος, ανάλογα με τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και την ένταση των ανέμων.

Καλώ για άλλη μία φορά τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να ακολουθούν τις καθημερινές οδηγίες από την ιστοσελίδα του Δήμου μας και να αποφεύγουν καθόλη τη διάρκεια του καλοκαιριού εργασίες που μπορεί να δημιουργήσουν κίνδυνο πυρκαγιάς».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ