Πηγή εσόδων για τον Δήμο Πεντέλης η μίσθωση των γηπέδων τέννις

0

Πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά, μετά από 10 χρόνια, δημοπρασία για τη μίσθωση των γηπέδων τέννις των Μελισσίων.

Η δημοπρασία, που επικυρώθηκε από την Οικονομική Επιτροπή στις 20/10, φέρνει για την εκμίσθωση τριών γηπέδων τέννις διάρκειας 1+1 έτη, ετήσια έσοδα για το Δήμο 40.000 ευρώ και από τη διαχείριση του 4ου γηπέδου τέννις αναμένονται επιπλέον ετήσια έσοδα 12.000 ευρώ.

Επίσης, εκτός του ενός γηπέδου που το διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Πεντέλης και στα υπόλοιπα τρία γήπεδα που δημοπρατήθηκαν έχουν διατηρηθεί προς εκμετάλλευση από το δήμο ώρες, που θα διατίθενται στους κατοίκους-δημότες του Δήμου Πεντέλης.

Σημειώνεται πως το 2018 και το 2019, τα αντίστοιχα έσοδα έφταναν τις 3.000 ευρώ.

Δ. Κεχαγιά: “Οι αθλητικές υποδομές είχαν σημαντικά περιθώρια για καλύτερη αξιοποίηση”

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά μετά τη διενέργεια του διαγωνισμού, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι αθλητικές υποδομές είχαν σημαντικά περιθώρια για καλύτερη αξιοποίηση. Διαχειριζόμαστε τους αθλητικούς χώρους με περισσή διαφάνεια και δημιουργούμε πρόσθετα έσοδα για το Δήμο, στη θέση των διαφυγόντων. Επιπλέον, οι πολίτες απολαμβάνουν καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών».

Η εντεταλμένη δημοτική Σύμβουλος για τον αθλητισμό Κωνσταντίνα Λαζή- Αναγνωστοπούλου σημείωσε από την πλευρά της: «Αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση από το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για την εκμίσθωση των γηπέδων τένις. Στόχος μας αφενός ήταν η εκμετάλλευση της εγκατάστασης με διαφανή τρόπο και αφετέρου η επωφελής ενοικίασή της με ένα τίμημα που ουσιαστικά εκτοξεύει τα έσοδα του αθλητισμού του Δήμου Πεντέλης από τη συγκεκριμένη εγκατάσταση. Αυτό έγινε διατηρώντας όλα ανεξαιρέτως τα προνόμια που μέχρι σήμερα είχαν οι δημότες-κάτοικοι που χρησιμοποιούσαν την εγκατάσταση, όπως την χρήση των γηπέδων κατά τις πρωϊνές ώρες δωρεάν. Θα συνεχίσουμε μεθοδικά και προγραμματισμένα, προσηλωμένοι στην προσπάθεια
που καταβάλουμε ως Διοίκηση του Δήμου, ώστε να μεγιστοποιήσουμε τα αποτελέσματα του αθλητισμού τόσο για τους δημότες όσο και για τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στα διοικητικά όρια του δήμου μας καθώς και να διαχειριστούμε με βέλτιστο και διαφανή τρόπο τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Για το ζήτημα διαχείρισης των αθλητικών χώρων θα υπάρξει συνέχεια».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.