Περιστατικά δηλητηρίασης ζώων στο Δήμο Πεντέλης

0

Περιστατικά δηλητηρίασης ζώων παρατηρήθηκαν στην Νέα Πεντέλη τις τελευταίες ημέρες.

Για τον λόγο αυτό ο Δήμος Πεντέλης:

«1. ενημερώνει τους πολίτες και εφιστά την προσοχή τους ώστε να βρίσκονται σε εγρήγορση και προσοχή για την εμφάνιση τέτοιων φαινομένων
2. καταδικάζει απερίφραστα την ενέργεια αυτή και εκφράζει τον αποτροπιασμό του απέναντι σε τέτοιες ενέργειες που στρέφονται κατά των ζώων, αδέσποτων και δεσποζομένων.»

Όπως αναφέρεται επιπλέον, τέτοιες πράξεις εκτός από παράνομες είναι και ηθικά καταδικαστέες από όλη την κοινωνία και πλήττουν τον πολιτισμό μας. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο εφαρμογής του άρθρου 46 του Ν.4235/2014, η κακοποίηση και βάναυση μεταχείριση ζώου, αποτελεί αξιόποινη πράξη, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση (τουλάχιστον 2 ετών) και χρηματική ποινή (30.000 ευρώ). Η συγκεκριμένη πράξη, διώκεται αυτεπάγγελτα, που σημαίνει ότι οποιοσδήποτε λάβει γνώση αυτού του εγκλήματος με οποιονδήποτε τρόπο (δηλαδή ως αυτόπτης ή αυτήκοος μάρτυρας) έχει δικαίωμα και υποχρέωση να το καταγγείλει στις αρμόδιες διωκτικές αρχές.

Παρακαλούνται οι πολίτες να καταγγέλλουν στις διωκτικές αρχές ανάλογα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους, καθώς και οι ιδιοκτήτες ζώων να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στους περιπάτους που πραγματοποιούν με τα κατοικίδιά τους.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.