Ελάτε στην παρέα μας

Αθλητισμός

Περισσότερα από 30 αυτοκίνητα ηλικίας 40 ετών και άνω συμμετείχαν στο 1ο Regularity Sprint Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν απόλαυσαν όσοι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού βρέθηκαν στην Πλατεία Αγίας Τριάδας στην Πεντέλη, το Σάββατο 20 Απριλίου, στο 1ο Regularity Sprint που διοργάνωσε ο Δήμος Πεντέλης.

Τα παλαιότερα αυτοκίνητα που έλαβαν μέρος στον αγώνα ήταν ένα MINI COOPER του 1967 και ένα ALFA ROMEO του 1969, ενώ υπήρχαν συμμετοχές από οχήματα της δεκαετίας του 1970, 1980 μέχρι και το 2006.

Οι οδηγοί διένυσαν μια διαδρομή μήκους 33χλμ με οκτώ ειδικές δοκιμασίες ακριβείας, τέσσερις απογευματινές και τέσσερις βραδινές.

H Δήμαρχος Πεντέλης, Νατάσσα Κοσμοπούλου, είχε τη ευκαιρία να βιώσει η ίδια τη μοναδική εμπειρία του αγώνα σε μια ROLLS ROYCE Silver Shadow του 1978 στην οποία συνοδήγησε μετά από την πρόσκληση των οργανωτών.

Η ίδια δήλωσε για τον αγώνα: “Η διοργάνωση ήταν μια ευκαιρία για τον δήμο μας να αναδείξει μία ακόμα πτυχή του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ο “αγώνας” λάμβανε χώρα στα πλαίσια του Κ.Ο.Κ. μιας και ουσιαστικά ήταν μια όμορφη βόλτα στο βουνό μας με επίδειξη μετρήσεων ακρίβειας από τα πληρώματα που συμμετείχαν. Η εμπειρία της συνοδήγησης με ένα τόσο εμβληματικό αυτοκίνητο ήταν μοναδική. Ο δήμος μας θα είναι πάντα ανοιχτός σε οποιαδήποτε μορφή αθλητισμού, μιας και πιστεύουμε ότι πρέπει να υπάρχουν ίσες ευκαιρίες για όλους τους αθλητές.”

Στην όμορφη αυτή γιορτή το παρών έδωσαν ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας Υπ. Εσωτερικών, Άγγελος Δημοσθένους, ο Αντιδήμαρχος Δ.Κ. Πεντέλης, Γιάννης Ζούνης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μερόπη Καπετανοπούλου, Αναστασία Αβραμίδη Κοτσιρέα και Γιώργος Τάκας και οι εντεταλμένοι Γιάννης Λάλος, Λευτέρης Μανιαδάκης και Γιώργος Πανάγος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ