Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Ο Δήμος Πεντέλης περνά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης – Πέντε σημεία φόρτισης και 10 οχήματα

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κ. Στέλιου Πέτσα, η χρηματοδότηση της προμήθειας ηλεκτροκίνητων οχημάτων του Δήμου Πεντέλης από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, με το ποσό των 2.453.092 ευρώ.

Η έγκριση αφορά την προμήθεια 10 οχημάτων και την εγκατάσταση πέντε σημείων φόρτισης. Συγκεκριμένα ο Δήμος θα προμηθευτεί:

Ένα ηλεκτροκίνητο απορριμματοφόρο
Δύο ηλεκτροκίνητα πολυμηχανήματα για την πολιτική προστασία
Δύο ηλεκτροκίνητα λεωφορεία των 25 θέσεων
Τρία κλειστά φορτηγά για την καθαριότητα και το πράσινο
Δύο επιβατηγά οχήματα

Πέντε σημεία φόρτισης οχημάτων

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Πεντέλης έχει καταθέσει σειρά προτάσεων για τη χρηματοδότηση έργων και υπηρεσιών συνολικού ύψους 18 εκατ. ευρώ, καλύπτοντας το σύνολο του ορίου που αναλογεί στο Δήμο από το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε για το θέμα: «Η προώθηση της ηλεκτροκίνησης εντάσσεται στη στρατηγική μας για μείωση των αναγκών του Δήμου μας σε ενέργεια και καθαρότερο περιβάλλον. Με τη χρηματοδότηση που πετύχαμε θα προμηθευτούμε τα πρώτα δέκα ηλεκτροκίνητα οχήματα για το Δήμο μας. Φυσικά δεν σταματάμε εδώ. Στόχος μας είναι η σταδιακή αλλαγή του στόλου των οχημάτων μας σε ηλεκτροκίνητα. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την επιτυχία αυτή. Σύντομα τα νέα ηλεκτρικά οχήματα θα ενταχθούν στο δυναμικό του Δήμου μας».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ