Ο Δήμος Πεντέλης περνά σε μια νέα… ψηφιακή εποχή!

0

Ο Δήμος Πεντέλης κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την ψηφιακή εποχή, καθώς από την Τετάρτη 8 Απριλίου 2020 θα λειτουργεί η νέα διαδικτυακή πύλη του penteli.gov.gr.

Η νέα ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης έχει μοντέρνο σχεδιασμό και φιλική πλοήγηση για τους χρήστες. Ακόμη, πληροί όλες τις απαιτήσεις και προδιαγραφές λειτουργίας των δημόσιων διαδικτυακών πυλών, όπως η πολυκαναλικότητα ώστε να λειτουργεί από οποιαδήποτε συσκευή (smart phones, tablets κλπ), η προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ και η διαλειτουργικότητα με τρίτα συστήματα, που αποτελεί βασική απαίτηση της νέας Εθνικής Ψηφιακής Στρατηγικής.

Επιπλέον, περιλαμβάνει πλήρη πληροφόρηση για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου και παράλληλα δίνει πρόσβαση σε μια πλειάδα υπηρεσιών, ενώ από τη νέα ιστοσελίδα θα παρέχονται μια σειρά από ηλεκτρονικές υπηρεσίες προς τον πολίτη, που δεν υπήρχαν μέχρι σήμερα, με πρώτη την εφαρμογή FixMyCity.

Η νέα εφαρμογή FixMyCity είναι ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης αιτημάτων, στο οποίο ο κάθε πολίτης μπορεί να υποβάλλει το αίτημα του προς το Δήμο, μέσα από τρία διαφορετικά κανάλια εξυπηρέτησης: Συγκεκριμένα από:

  1. τη νέα ιστοσελίδα του Δήμου penteli.gov.gr, στην ενότητα Fix-my-city
  2. το κινητό τηλέφωνο, μέσω της εφαρμογής (app) FixMyCity για λειτουργικά iOS και Android
  3. τα τηλέφωνα  213 2050098 και 213 2050098 της Γραμμής του Δημότη.

Κάθε αίτημα διοχετεύεται αυτόματα στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Πεντέλης και ο δημότης έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης του αιτήματός του σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος,  στην ιστοσελίδα του Δήμου Πεντέλης θα αναρτηθεί ένα ακόμα πακέτο ηλεκτρονικών υπηρεσιών έκδοσης ψηφιακών πιστοποιητικών και διοικητικών πράξεων. Μέσω αυτού, οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για την έκδοση πιστοποιητικών, χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.