Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Ξεκινά το πρόγραμμα καλοκαιρινής απασχόλησης στο Δήμο Πεντέλης

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Πεντέλης ενημερώνει ότι ξεκινά από την προσεχή Δευτέρα 20/6 το πρόγραμμα καλοκαιρινής δημιουργικής απασχόλησης παιδιών ηλικίας από 5 έως 12 ετών, το οποίο θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 29/7.

Όλες οι αιτήσεις οι οποίες υποβλήθηκαν έγιναν δεκτές. Η επιτυχία του περυσινού προγράμματος είχε σαν αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση των παιδιών που θα συμμετέχουν στο φετινό, καθώς για την πρώτη περίοδο έχουν γραφτεί περίπου 350 παιδιά, ενώ πέρυσι συμμετείχαν συνολικά 250 παιδιά σε όλες τις περιόδους.

Στόχος του προγράμματος είναι να διευκολύνει τους εργαζόμενους γονείς και παράλληλα να δώσει στα παιδιά τη δυνατότητα να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από αθλητικές, καλλιτεχνικές, πολιτιστικές  και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το πρόγραμμα θα υλοποιείται καθημερινά, τις ώρες από 08:00 έως 16:00. (Η προσέλευση των παιδιών θα πραγματοποιείται από τις 08:00 έως τις 09:00 και η αποχώρησή τους από 14:00 έως 16:00). Είναι χωρισμένο σε 3 δεκαπενθήμερες περιόδους, ως εξής:

1η: 20/6 – 1/7/2022
2η: 4/7 – 15/7/2022
3η: 18/7 – 29/7/2022

Το πρόγραμμα  στελεχώνεται από έμπειρους εκπαιδευτικούς που θα έχουν την ευθύνη για την αρμονική και ασφαλή λειτουργία του και περιλαμβάνει (ενδεικτικά) τις ακόλουθες δραστηριότητες:
Αθλητικές (Γυμναστική και Αθλοπαιδιές)
Κολυμβητήριο (1 ημέρα εβδομαδιαίως)
Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες
Δημιουργικό Παιχνίδι
Θεατρικά δρώμενα
Μουσικοκινητική και Χορό
Εικαστικά

Σε ότι αφορά τη σίτιση, ο Δήμος θα παρέχει νερό, χυμούς και ένα σνακ. Τα παιδιά πρέπει να είναι εφοδιασμένα με καπέλο, αντηλιακό και μία δεύτερη αλλαξιά ρούχα. Κατά την ημέρα που στις δραστηριότητές τους προβλέπεται Κολυμβητήριο πρέπει επιπλέον να έχουν μαγιώ, σκουφάκι, μπουρνούζι ή πετσέτα και σαγιονάρες.

Χώροι υλοποίησης:
1ο Δημοτικό Σχολείο Μελισσίων
Κρυστάλλειο Δημοτικό Σχολείο Πεντέλης
Κολυμβητήριο Μελισσίων

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά:

«Στο πρώτο καλοκαίρι μετά την πανδημία, στο Δήμο Πεντέλης παραμένουμε πιστοί στο Πρόγραμμα και στο σχεδιασμό μας για τη στήριξη της οικογένειας. Λάβαμε ιδιαίτερη μέριμνα ώστε όλα τα παιδιά να συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Στόχος μας είναι να στηρίξουμε τους εργαζόμενους γονείς και παράλληλα μέσα από ομαδικές και ατομικές δραστηριότητες, να δώσουμε στα παιδιά μας την ευκαιρία να να περάσουν ευχάριστα το χρόνο τους, να κοινωνικοποιηθούν και να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση μέσα από τους κανόνες καλής συμπεριφοράς.

Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μου και την υπηρεσία του Δήμου μας για την καλή και έγκαιρη οργάνωση του προγράμματος που επέτρεψε σε όλα τα παιδιά, οι γονείς των οποίων έκαναν αιτήσεις, να συμμετέχουν».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ