Κορωνοϊός: Μητρώο εθελοντών για στήριξη των ευπαθών ομάδων από τον Δήμο Πεντέλης

0
Old and Young

Ο Δήμος Πεντέλης παρέχει στήριξη στις ευπαθείς ομάδες πολιτών μέσα από το πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι το οποίο από τις αρχές Μαρτίου έχει ενισχυθεί και με 2η βάρδια, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού, και για τον λόγο αυτό ζητάει εθελοντές.

Η εξυπηρέτηση αφορά σε παροχή φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης, διεκπεραίωση αιτημάτων τους, καθώς και κάθε άλλη συναφή εργασία που δεν μπορούν οι πολίτες που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες να πραγματοποιήσουν λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή διάδοσης του ιού COVID-19.

Τις τελευταίες 15 μέρες λειτουργίας του τηλεφωνικού κέντρου βοηθείας, πάνω από 80 δημότες έχουν εξυπηρετηθεί.

Παράλληλα, συνεχίζεται η δωρεάν προσφορά φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης μέσω των δομών του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου στους άπορους και οικονομικά αδύνατους κατοίκους του Δήμου.

Υπενθυμίζουμε ότι έχει τεθεί σε λειτουργία Τηλεφωνικό Κέντρο Βοήθειας για τους κατοίκους του Δήμου που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από τις οικίες τους και αδυνατούν κατά δήλωσή τους να εξυπηρετηθούν.

Τα τηλέφωνα του Κέντρο Βοήθειας είναι 213 – 2050003 και 2108032722 και λειτουργούν καθημερινά τις ώρες από 08:00 έως 20:00.

Όσοι επιθυμούν να συνδράμουν τις προσπάθειες του Δήμου, μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 213-2050003 ή να στείλουν mail στο [email protected], ώστε να καταγραφούν στο μητρώο εθελοντών του Δήμου Πεντέλης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.