Ελάτε στην παρέα μας

Πεντέλης

Δ. Κεχαγιά, δήμαρχος Πεντέλης: «Δεν απειλείται καμία θέση εργασίας στην Υπηρεσία καθαριότητας»

Δημοσιεύθηκε

στις

Εξωτερικά συνεργεία καθαρισμού θα συνδράμουν την Υπηρεσία καθαριότητας στον δήμο Πεντέλης, μετά από διεθνή ανοικτό μειοδοτικό διαγωνισμό που διενεργήθηκε και τη σχετική απόφαση ανάθεσης από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου.

Πρόκειται για τον τομέα του οδοκαθαρισμού και την υπηρεσία συλλογής, μεταφοράς και διαχείρισης ογκωδών αντικειμένων και βλαστικών απορριμάτων, καθώς και για υπηρεσίες μεταφόρτωσης αστικών απορριμμάτων, για την επόμενη τριετία.

Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει την αντίδραση των εργαζομένων στην Υπηρεσία καθαριότητας, οι οποίοι μάλιστα είχαν προαναγγείλει απεργία για σήμερα Τρίτη (16/4), γι’ αυτό και η δημοτική Αρχή έχει ζητήσει από τους δημότες να μην βγάλουν απορρίμματα αυτό το διήμερο, για λόγους δημόσιας υγείας και για να περιοριστούν τα προβλήματα από τη συσσώρευσή τους.

Η δημοτική αρχή υποστηρίζει ότι η όλη διαδικασία έγινε με πλήρη διαφάνεια και πως ο συνδυασμός των δημοτικών υπηρεσιών με υπηρεσίες τρίτων θα μειώσει αισθητά τα έξοδα του δήμου.

«Το κόστος των αναθέσεων αυτών δεν ξεπερνά τα 514.000 ευρώ το χρόνο. Αποτελεί μόλις το 13% των 3.930.000 ευρώ του συνολικού κόστους της Υπηρεσίας καθαριότητας, χωρίς να υπολογίζονται τα επιπλέον οφέλη που θα προκύψουν από τις διάφορες εξοικονομήσεις εξόδων», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της δημοτικής Αρχής, ενώ με δηλώσεις της η δήμαρχος Δήμητρα Κεχαγιά ξεκαθάρισε πως δεν κινδυνεύει καμία θέση εργασίας.

«Παραμένουμε αταλάντευτα προσηλωμένοι στον στόχο της πλήρους και αποτελεσματικής καθαριότητας και των τριών δημοτικών ενοτήτων του δήμου μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος για τους δημότες», τόνισε αρχικά η κ. Κεχαγιά και συνέχισε: «Εδώ και καιρό είχε καταστεί σαφές ότι η Υπηρεσία καθαριότητας του δήμου, κατά ομολογία και των ίδιων των εργαζομένων, αδυνατεί να προβεί στην αποτελεσματική καθαριότητα της πόλης μας. Επιλέξαμε τη λύση της ανάθεσης μέρους των υπηρεσιών καθαρισμού σε εξωτερικά συνεργεία, προκειμένου να επιλύσουμε το πρόβλημα αυτό που επί χρόνια ταλανίζει την πόλη μας, όπως έπραξαν και στο παρελθόν προηγούμενες διοικήσεις στον δήμο Πεντέλης και σε ένα μεγάλο αριθμό δήμων της χώρας». Και η δήμαρχος Πεντέλης κατέληξε: «Ξεκαθαρίζω για ακόμη μία φορά πως δεν απειλείται καμία θέση εργασίας στην Υπηρεσία καθαριότητας του δήμου μας. Όσοι ισχυρίζονται το αντίθετο απλά ψεύδονται για δικούς τους λόγους. Θα έχουμε τον δήμο μας πάντα καθαρό και περιποιημένο, παρά τις αντιδράσεις όσων έχουν ή εξυπηρετούν αντίθετα συμφέροντα». 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ