Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δήμος Πεντέλης: Προσφυγή εναντίον της επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό

Δημοσιεύθηκε

στις

Ειδική Διοικητική Προσφυγή κατέθεσε ο Δήμος Πεντέλης  εναντίον της επαναλειτουργίας λατομείων στο Πεντελικό.

Ειδικότερα, η προσφυγή κατατέθηκε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, προς τη Γενική Γραμματεία Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών και προς τη Διεύθυνση Λατομείων, Μαρμάρων και Αδρανών Υλικών, και ζητά την κατάργηση της Απόφασης 43321/13.4.2021 του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, με την οποία εγκρίθηκε η διενέργεια ερευνητικών εργασιών, με σκοπό τη διαπίστωση ύπαρξης μαρμάρων.

Η Δήμαρχος Πεντέλης Δήμητρα Κεχαγιά δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος Πεντέλης αντιτάσσεται σθεναρά στην επιχειρούμενη προσπάθεια εξόρυξης μαρμάρων από το Πεντελικό. Είναι αδιανόητο να λειτουργήσει νέο λατομείο στο Πεντελικό, κάτι που σαφώς παραβιάζει τη νομοθεσία Προστασίας του Πεντελικού.

Σήμερα, προσβάλαμε την απόφαση του Συντονιστή για την έγκριση ερευνητικών εργασιών στο Πεντελικό στον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος. Δεν σταματάμε όμως εδώ. Στη διαπαραταξιακή επιτροπή συμφωνήσαμε και σε άλλες πρόσθετες ενέργειες, τις οποίες δρομολογούμε, προκειμένου να επιτύχουμε την ακύρωση της συγκεκριμένης απόφασης.

Η θέση μας είναι σταθερή: Λέμε ένα μεγάλο όχι στην επιχειρούμενη λήψη Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ). Λέμε ναι στην αποκατάσταση – ανάπλαση όλων των ανενεργών λατομείων του Πεντελικού. Εργαζόμαστε με σχέδιο για να πετύχουμε και τους δύο μας στόχους».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ