Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Τηλεδιάσκεψη Δημάρχου Πειραιά με τους Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι κοινωνικές υπηρεσίες και τα προληπτικά μέτρα που υλοποιεί ο Δήμος για την προστασία της δημόσιας υγείας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, καθώς και κάποια αλλά θέματα που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου,  βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης του Δημάρχου Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα, ο κ. Μώραλης ενημέρωσε τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων  για τις προληπτικές ενέργειες και για τα μέτρα που υλοποιεί  ο Δήμος στον βαθμό των αρμοδιοτήτων του, με στόχο  την προστασία της  υγείας των πολιτών, του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου αλλά και των εργαζομένων του Δήμου.

Από την πλευρά τους, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για όσα συζητήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη, καταθέτοντας  παράλληλα και οι ίδιοι περαιτέρω προτάσεις, σχετικά με τις προληπτικές ενέργειες του Δήμου Πειραιά αλλά και τη συνεργασία με την κεντρική διοίκηση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης  Μώραλης σε δήλωσή του, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα συμπεράσματα που εξήχθησαν από την τηλεδιάσκεψη, επισημαίνοντας: «Ενημέρωσα τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη λειτουργία του Δήμου σχετικά με τα προληπτικά μέτρα που λάβαμε από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, όπως είναι οι απολυμάνσεις σε κοινόχρηστους χώρους, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», το οποίο πλέον έχει ενισχυθεί στηρίζοντας ακόμη περισσότερο τις ευπαθείς ομάδες της πόλης, αλλά και για  άλλες σημαντικές κοινωνικές παροχές που θα υλοποιηθούν στο άμεσο μέλλον, όπως είναι η διάθεση 2 δωρεάν γευμάτων ημερησίως σε όσους έχουν ανάγκη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και το Υπουργείο Εσωτερικών. Επίσης, ενημέρωσα για την πλήρη εφαρμογή των εγκυκλίων για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου και της προστασίας των εργαζομένων. Χαίρομαι που οι επικεφαλής των παρατάξεων αντιμετωπίζουν θετικά τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής αλλά και τη μέχρι τώρα λειτουργία του Δήμου εν μέσω πανδημίας. Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα και την πόλη, η συνεργασία των αιρετών του Δήμου και η ένωση δυνάμεων για το κοινό καλό είναι αναγκαία όσο ποτέ».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ