Ελάτε στην παρέα μας

Πειραιά

Τα παιδιά των ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΑΕΚ στο 1o Beauty Show 2024 του Β.Ε.Π. έδωσαν το μήνυμα «Σπάμε το στίγμα».

Δημοσιεύθηκε

στις

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 1o Beauty Show 2024 μαθητών ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ, ΣΑΕΚ που συνδιοργάνωσε το Β.Ε.Π.  με τον Δήμο Πειραιά, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο Σ.Ε.Φ.

Η αίθουσα γέμισε από τη νέα γενιά – παιδιά από δεκατέσσερα (14) ΕΠΑΛ, ΕΠΑΣ και ΣΑΕΚ των ειδικοτήτων της ομορφιάς, κομμωτική, αισθητική, περιποίηση άκρων κ.λ.π. τα οποία όχι μόνο  παρουσίασαν τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους αλλά έδωσαν και το  δικό τους κοινωνικό μήνυμα.
Την εκδήλωση άνοιξαν ο Πρόεδρος Β.Ε.Π., Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας μαζί με τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, οι οποίοι δήλωσαν έκπληκτοι τόσο από την ανταπόκριση των σχολείων στη δράση  αλλά και από τις δημιουργίες των μαθητών.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Πειραιά για τη συνεργασία, μεταξύ άλλων επεσήμανε: “Σήμερα αυτό που καταφέραμε όλοι μαζί πραγματικά ξεπερνά τις προσδοκίες μας . Στην προσπάθεια μας να αναδείξουμε τις ειδικότητες της τεχνικής – επαγγελματικής εκπαίδευσης προχωρήσαμε στη δημιουργία αυτής της εκδήλωσης. Πραγματικά η ανταπόκριση των σχολείων, των μαθητών  και των καθηγητών μας δίνει κίνητρο να συνεχίσουμε αυτή την προσπάθεια. Ευχαριστώ το Δήμαρχο Πειραιά που ενώσαμε δυνάμεις και μαζί δίνουμε τη δυνατότητα στη νέα γενιά αυτών των επαγγελμάτων να ακουστεί η φωνής της!!! Τα παιδιά αυτά δεν είναι καλλιτέχνες,  το είδαμε από τις δημιουργίες που μας παρουσίασαν. Αξίζει να σας ενημερώσω ότι τα περισσότερα από αυτά τα παιδία έχουν ήδη απορροφηθεί από την αγορά εργασίας. Αυτό μας δίνει ένα σημαντικό μήνυμα το όποιο οφείλουμε να ακούσουμε «ο κλάδος της κομμωτικής, αισθητικής κ.λ.π. έχουν ζήτηση στην αγορά εργασίας» . Ας προσπαθήσουμε να δημιουργήσουμε ένα υγιές επιχειρηματικό μέλλον με ίσες ευκαιρίες για τη νέα γενιά του κλάδου. Έναν κλάδο που συνεχώς εξελίσσεται, ένα κλάδο που δίνει προοπτικές επαγγελματικής καταξίωσης και εξέλιξης. Συγχαρητήρια σε όλους, συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την παρουσία τους σήμερα και να θυμάστε : τα επιμελητήρια είμαστε δίπλα σας. Χτυπήστε την πόρτα μας, για να λάβετε επιχειρηματική καθοδήγηση, ενημέρωση σε θέματα που απασχολούν ένα νέο που ξεκινά να βγει στην αγορά. Είμαστε εδώ για εσάς. Σας ευχαριστούμε που ήσασταν σήμερα μαζί μας”.

Ο κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας ευχαρίστησε τον καθηγητή του Καλλιτεχνικού Σχολείου Κερατσινίου-Δραπετσώνας, κ. Λουκάτο, για την σκηνοθετική και χορευτική πλαισίωση της εκδήλωσης και του απένειμε έπαινο συμμετοχής για το σχολείο.

Οι παρευρισκόμενοι – Η συντονίστρια

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και απένειμαν επαίνους συμμετοχής στους μαθητές , ο δήμαρχος Πειραιά, κ Γιάννης Μώραλης,  ο βουλευτής Α Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος, ο βουλευτής Β Πειραιά κ. Γεώργιος Βρεττάκος, ο αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Δημήτρης Καρύδης, η πρόεδρος της Ε Κοινότητα Πειραιά  κ. Παναγιώτα Βοιδονικόλα, η Β αντιπρόεδρος του ΒΕΠ κ. Δήμητρα Νάστου, ο Οικονομικός Επόπτης ΒΕΠ, κ. Γιώργος Παπαθανασίου, η Υπεύθυνη Συμβουλευτικής Επιχειρήσεων ΒΕΠ κ. Ελένη Μπρεγιάννη καθώς και επιχειρηματίες του κλάδου της ομορφιάς.

Συντονίστρια της εκδήλωσης η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη, Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής(εντεταλμένη εθελοντισμού), Μέλος Συμβουλίου Σύνδεσης με Παραγωγή και Αγορά Εργασίας (ΣΣΠΑΕ).

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ