Συμβολική φωταγώγηση του Δημοτικού Θεάτρου στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία

0

Ο Δήμος Πειραιά,  με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, με σύνθημα «Δυσλεξία – Θείο Δώρο»,  που τιμάται τον Οκτώβριο, φωταγώγησε χθες, σε συμβολικό μπλε-τιρκουάζ το Δημοτικό Θέατρο της πόλης.

Σκοπός της δράσης ήταν  η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για τη δυσλεξία, καθώς και η ενθάρρυνση της προσπάθειας των  δυσλεξικών να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους.

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής  Εβδομάδας  Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία,  φωταγωγήθηκαν αξιοθέατα σε διάφορες πόλεις της χώρας, όπως το  σιντριβάνι της Ομόνοιας στον Δήμο Αθηναίων, ο Λευκός Πύργος στον  Δήμο Θεσσαλονίκης, ενώ και άλλοι Δήμοι φωταγώγησαν το Δημαρχιακό τους Μέγαρο.

Την πρωτοβουλία  για τη συμβολική αυτή κίνηση είχε η Βουλευτής Κυκλάδων κα Κατερίνα Μονογυιού και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε : «To  Δημοτικό Θέατρο Πειραιά φωταγωγήθηκε χθες το βράδυ, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τη Δυσλεξία, που έχει θεσπιστεί να τιμάται την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου.
Με τον συμβολικό αυτό τρόπο δίνουμε κι εμείς το μήνυμα ότι η δυσλεξία που αποτελεί μια μαθησιακή δυσκολία δεν θα πρέπει να αποθαρρύνει τους πάσχοντες. Η γνώση, η κατανόηση, η αποδοχή, η ενθάρρυνση και η υποστήριξη είναι τα βήματα για την αντιμετώπισή της.
Έχει αποδειχθεί ότι πολλά δυσλεκτικά άτομα διακρίνονται για την ιδιαίτερη ευφυΐα τους και δεν αποτελεί εμπόδιο για την επιτυχία τους στο στίβο της ζωής και της γνώσης μια προσωρινή μαθησιακή δυσλειτουργία.  Το μήνυμά μας  λοιπόν είναι αισιόδοξο και θα ήθελα να συγχαρώ την κα Μονογυιού και τον Πανελλήνιο  Σύλλογο  Δυσλεξίας και Διάσπασης Προσοχής, γι΄ αυτή την όμορφη πρωτοβουλία».

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.