Ελάτε στην παρέα μας

Επιχειρήσεις

Πρόεδρος Β.Ε.Π. προς Υπουργό Οικονομίας: Άμεσο “στοπ” στις κατασχέσεις επαγγελματικών λογαριασμών

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κ. Γιώργος Παπαμανώλης – Ντόζας, απέστειλε εκ νέου επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομίας με την οποία προτείνει άμεση παύση κατασχέσεων μέχρι την ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και του ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού.

Ο πρόεδρος ΒΕΠ μεταξύ άλλων αναφέρει: ” To τελευταίο χρονικό διάστημα, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά γινόμαστε αποδέχτες μηνυμάτων απελπισίας σημαντικού αριθμού επιχειρήσεων – μελών μας σχετικά με κατασχέσεις επαγγελματικών λογαριασμών λόγων χρεών στο δημόσιο.

Το λυπηρό είναι ότι ειδικά μέσα στο χρονικό διάστημα των εορτών αρκετά μέλη μας δυστυχώς δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν παραγγελίες, καθώς και τις μισθολογικές τους υποχρεώσεις αλλά και τα λειτουργικά τους έξοδα.

Σε μια περίοδο προκλήσεων για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες που προσπαθούν να επανέλθουν από τις συνεχόμενες κρίσεις της χώρας μας – οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή – δεν βοηθούν οι κατασχέσεις. Όλες αυτές οι επιχειρήσεις θα οδηγηθούν άμεσα σε λουκέτα αλλά και πάλι το ελληνικό δημόσιο δεν θα έχει κανένα έσοδο. Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την βάναυση φορολογία κλπ των μνημονίων; Τιμωρούμε τις επιχειρήσεις για την οικονομική κρίση που επέφερε ο κορωνοϊός;

Το Β.Ε.Π. έχει προτείνει άμεση ενεργοποίηση προσωποποιημένων ρυθμίσεων οφειλών και άμεση ενεργοποίηση ακατασχέτου τραπεζικού λογαριασμού. Αυτές είναι ουσιαστικές λύσεις και πρέπει μέχρι την ενεργοποίηση τους να γίνει παύση κάθε μορφή κατάσχεσης”.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ