Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε 27.100 μάσκες από την Κ.Ε.Δ.Ε. για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης

0

Ο Δήμος Πειραιά παρέλαβε το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου από την Κ.Ε.Δ.Ε. 27.100 μάσκες, τις οποίες ήδη διανέμει σε όλες τις σχολικές μονάδες του Πειραιά για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται πως, ο Δήμος Πειραιά, προχώρησε σε όλες τις αναγκαίες προμήθειες υγειονομικού υλικού και εξοπλισμού, προκειμένου οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να είναι όσο το δυνατόν περισσότερο ασφαλείς στο πλαίσιο της προστασίας της υγείας από την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, όλες οι σχολικές αίθουσες και οι κοινόχρηστοι χώροι έχουν εξοπλιστεί με αντισηπτικά, καθώς και οι τουαλέτες με σταθερές θήκες με απολυμαντικό υγρό, κρεμοσάπουνα και πετσέτες χειρός, έτσι ώστε το υγειονομικό υλικό να είναι ανά πάσα  στιγμή προσβάσιμο προς χρήση των μαθητών  και των εκπαιδευτικών.

Επίσης, χορηγούνται στους εκπαιδευτικούς ασπίδες προστασίας προσώπου ως επιπρόσθετο μέτρο προστασίας, κατασκευασμένες στο Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας για τη Γαλάζια Ανάπτυξη  του Δήμου Πειραιά «Blue Lab». Επιπλέον, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμος ήδη έχει προμηθεύσει τα Δημοτικά σχολεία με παγούρια για τους μαθητές, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου ήδη προχώρησαν σε εργασίες καθαρισμού και περιποίησης του πρασίνου σε όλα τα σχολεία της πόλης.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε: «Παραλάβαμε σήμερα μάσκες από την Κ.Ε.Δ.Ε.  και ξεκινήσαμε τη διανομή σε όλα τα σχολεία της πόλης μας. Η δύσκολη αποστολή που ανέλαβε η Κ.Ε.Δ.Ε. να διενεργήσει τον διαγωνισμό φαίνεται να βαίνει θετικά και ομαλά και τις επόμενες ημέρες θα παραλάβουμε τις υπόλοιπες μάσκες. Ως Δήμος προχωρήσαμε σε συντονισμένες ενέργειες όλο αυτό το διάστημα και έχουμε κάνει όλα όσα χρειάζονται σε επίπεδο υγειονομικού υλικού για την προστασία της υγείας και την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών από τον COVID-19. Όλο το προηγούμενο διάστημα υλοποιήσαμε εργασίες καθαρισμού και καλλωπισμού για να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση οι σχολικές μας μονάδες με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ειδικά φέτος που τα παιδιά θα βιώσουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, ενώ σε όλα τα σχολεία έχουν έρθει καθαρίστριες. Δοκιμαζόμαστε σε νέες καταστάσεις, αλλά πιστεύω πως έχουμε πάει αρκετά καλά και ως Δήμος Πειραιά και ως αυτοδιοίκηση. Οφείλουμε όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες της ιατρικής και επιστημονικής κοινότητας και θέλω να πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά».

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.