Εορταστικά γεύματα στους άστεγους στο λιμάνι από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά [Εικόνες]

0

Εορταστικά γεύματα προσέφερε ανήμερα της Πρωτοχρονιάς η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά σε συνεργασία με την ομάδα εθελοντών «Αlex», στους άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι του Πειραιά.

Πρόκειται για μια κοινωνική πρωτοβουλία που πραγματοποιείται κάθε χρόνο και κάθε γιορτινή περίοδο από τον Δήμο Πειραιά, με στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας οι οποίοι διαβιούν  υπό δύσκολες συνθήκες.

Στη διανομή των εορταστικών γευμάτων παρευρέθηκαν η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Δόμνα Μιχαηλίδου, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Γιάννης Βοϊδονικόλας, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Γιώργος Σταμάτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Γρηγόρης Καψοκόλης και ο Διευθυντής Κοινωνικών Υπηρεσιών  της ΚΟ.Δ.Ε.Π. κ. Νικήτας Κανάκης.

Σημειώνεται, ότι εορταστικά εδέσματα τα οποία προσφέρθηκαν στο λιμάνι και στον Ξενώνα Φιλοξενίας Αστέγων της ΚΟ.Δ.Ε.Π., δόθηκαν και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς και την παραμονή και ανήμερα των Χριστουγέννων.

Η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου, σε δήλωσή της, ανέφερε πως είναι σημαντικό να δημιουργούμε τις προϋποθέσεις, όχι μόνο κατά τη γιορτινή περίοδο, αλλά και για τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου, ώστε όλοι οι συμπολίτες μας να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες τους και να ζουν με αξιοπρέπεια.

 Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε  πως η προσφορά των γευμάτων στους άστεγους που διαμένουν στο λιμάνι  είναι μια συγκινητική πρωτοβουλία αλληλεγγύης της ΚΟ.Δ.Ε.Π. και της ομάδας εθελοντών «Αlex»,  που έχει ως στόχο την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη, ειδικά τις γιορτινές ημέρες που διανύουμε.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.