Ελάτε στην παρέα μας

Οικονομία

Εγκρίθηκε o προϋπολογισμός για το έτος 2020 από το Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το «Ολοκληρωμένο Πλαίσιο Δράσης 2020 του Δήμου Πειραιά και του Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων οικονομικού έτους 2020 του Δήμου Πειραιά».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο, τόνισε ότι η ψήφιση του προϋπολογισμού είναι μια κορυφαία διαδικασία για τον Δήμο, επισημαίνοντας πως αποτελεί το βασικότερο εργαλείο διοίκησης, απαραίτητο για την καθημερινή λειτουργία αλλά και για την υλοποίηση του αναπτυξιακού οράματος του Δήμου.

Παράλληλα, σημείωσε πως η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε διαβουλεύσεις, κατέγραψε τις ανάγκες και κατήρτισε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό, συμβατό με τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα του Δήμου, αλλά ταυτόχρονα προσαρμοσμένο στο πλάνο ανάπτυξης που τέθηκε στην κρίση του Πειραϊκού λαού στις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Στη συνέχεια σημείωσε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει σημαντικά βήματα καθώς ο προϋπολογισμός λαμβάνει πλέον έγκυρες εγκρίσεις από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, λέγοντας ωστόσο πως εμπόδια για την υλοποίησή του, αποτελούν οι επί πολλά χρόνια μειούμενοι πόροι από την κεντρική διοίκηση, καθώς και η εξόφθαλμη- όπως τη χαρακτήρισε- υποστελέχωση των υπηρεσιών του Δήμου. Ο Δήμαρχος Πειραιά τόνισε πως πρέπει να δοθούν λύσεις γι΄ αυτά τα ζητήματα, προκειμένου να λειτουργούν εύρυθμα οι Δήμοι.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ