Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Πειραιά: Ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες υγιεινής και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και υπό το συντονισμό της Αντιπεριφερειάρχη Πειραιώς και Προέδρου του ΔΣ του Δικτύου Σ. Αντωνάκου ενισχύθηκαν οι υπηρεσίες υγιεινής, προς τους άστεγους και τους διαβιούντες σε συνθήκες αστεγίας, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Πειραιά, το οποίο λειτουργεί με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα παραδόθηκαν καινούριος ρουχισμός (μπουφάν, εσώρουχα, κάλτσες και άλλα είδη), είδη υγιεινής ενώ πραγματοποιήθηκε και η προμήθεια 4 νέων στεγνωτηρίων.

Σε δήλωσή του ο Γ. Πατούλη είπε χαρακτηριστικά : «Στο επίκεντρό μας παραμένει ο άνθρωπος. Εστιάζουμε στις ανάγκες των ευπαθών ομάδων και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους»

Επιθυμία της διοίκησης της Περιφέρειας είναι μέσα στο 2022 να λειτουργήσει στο Δίκτυο εθελοντικό κουρείο, ενώ διερευνώνται οι δυνατότητες παροχής ιατροφαρμακευτικών υπηρεσιών (ιατρικές εξετάσεις, συνταγογράφηση κ.λπ.) καθώς και νομικής υποστήριξης και καθοδήγησης, με στόχο τα άτομα αυτά να είναι σε θέση να αποκτήσουν δελτίο ταυτότητας, ΑΜΚΑ και ό,τι άλλο χρειάζεται, προκειμένου να επανενταχθούν στην κοινωνία, σε συνεργασία και με τους επιστημονικούς συλλόγους του Πειραιά.

Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο προσφέρει υπηρεσίες υλικής και ψυχολογικής στήριξης σε άστεγους, ανέργους, μετανάστες, αλλά και σε παιδιά που δεν έχουν στέγη και βρίσκονται στο δρόμο, με τις μηνιαίες επισκέψεις να πλησιάζουν τις 1.000.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης επισημαίνει σχετικά:

«Στο επίκεντρο των πολιτικών μας παραμένει ο άνθρωπος και προς αυτή την κατεύθυνση εστιάζουμε στην εξυπηρέτηση των αναγκών ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Σ΄αυτό το πλαίσιο και έχοντας ως προτεραιότητα τη στήριξη των κοινωνικών μας δομών, ενισχύσαμε τις υπηρεσίες που παρέχει το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης στον Πειραιά το οποίο επιτελεί σημαντικό κοινωνικό έργο και δεσμευόμαστε πως το τρέχον έτος οι υπηρεσίες αυτές θα επεκταθούν, με στόχο αυτά τα άτομα να μη νιώθουν περιθωριοποιημένα αλλά έτοιμα να ξανασταθούν στα πόδια τους και να διεκδικήσουν μία ισότιμη θέση στην κοινωνία. Θα είμαστε δίπλα τους».

Η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιώς Σ. Αντωνάκου τονίζει:

Μέσα από το Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης καθημερινά, παρά τις δύσκολες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, άνθρωποι που ζουν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες μπορούν να απολαύσουν ένα ζεστό μπάνιο και καθαρά ρούχα, αλλά και να δεχθούν υπηρεσίες που έχουν ευεργετικά αποτελέσματα για τους ίδιους, καθώς ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους και διευκολύνεται η κοινωνική τους επανένταξη. Με την καθοδήγηση του Περιφερειάρχη θα συνεχίσουμε να είμαστε έμπρακτα στο πλευρό τους».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ