Ελάτε στην παρέα μας

Ασπροπύργου

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά και Αντιπεριφέρεια Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής ενώνουν δυνάμεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύθηκε

στις

O Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης Ντόζας και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Κλεάνθης Βαρελάς, επισκέφθηκαν την Παρασκευή 16/2/2024 οικογενειακές επιχειρήσεις, μέλη του επιμελητηρίου στην Δυτική Αττική σε μια κοινή προσπάθεια να στηρίξουν την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας.

Ξεκινώντας από τα Μέγαρα και καταλήγοντας στη Μάνδρα, είχαν τη δυνατότητα να επισκεφθούν οικογενειακές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους της ελληνικής οικονομίας και να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά αλλά και τις νέες ανάγκες που έχουν προκύψει από τη διαμόρφωση του  νέου επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα  εντοπίζεται στην έλλειψη τεχνικών χεριών αλλά και σε άλλα προβλήματα που αφορούν τους δρόμους, την ύδρευση και την αστυνόμευση.

“Η Δυτική Αττική δεν είναι η πίσω αυλή, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα”

Ο Πρόεδρος ΒΕΠ,  αφού ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη για τη συνεργασία, μεταξύ άλλων τόνισε: « Ξεκινάμε σήμερα από τη Δυτική Αττική για να αναδείξουμε τον πλούτο αυτής της περιοχής στην οποία παράγεται πάνω από το ένα τέταρτο του εθνικού πλούτου αλλά και να πραγματοποιήσουμε επιτόπια εξέταση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν τους επιχειρηματίες της περιοχής.  Στόχος μας σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια να ενώσουμε δυνάμεις και να συμβάλλουμε από κοινού στην οριστική επίλυση ζητημάτων που αποτελούν τροχοπέδη για την ανάπτυξη της περιοχής. Σήμερα δίνουμε ένα ηχηρό μήνυμα: η Δυτική Αττική δεν είναι η πίσω αυλή, αλλά έχει μοναδικά πλεονεκτήματα όπως η λειτουργία στην περιοχή των περισσότερων παραγωγικών μονάδων της Περιφέρειας, τους «πνεύμονες πρασίνου» και μη ξεχνάμε το δυναμικό πρωτογενή τομέα. Βούληση μας όχι  μόνο να επιλύσουμε προβλημάτων ετών αλλά και να ενισχύσουμε ουσιαστικά την επιχειρηματικότητα στη περιοχή. Ισχυρό εργαλείο μας, η βούληση μας να εργαζόμαστε για το ΕΜΕΙΣ και όχι το ΕΓΩ για αυτό σήμερα νιώθω ιδιαίτερα αισιόδοξος που σε αυτή την προσπάθεια είμαστε μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής γιατί σίγουρα μαζί θα καταφέρουμε ακόμα περισσότερα».

“Σήμερα ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με το ΒΕΠ”

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής,  αφού συνεχάρη τον πρόεδρο ΒΕΠ για την πρωτοβουλία, δήλωσε «χαίρομαι που σήμερα είχα τη δυνατότητα να επισκεφθώ οικογενειακές επιχειρήσεις  της περιοχής μας που αποτελούν παραδείγματα υγιούς επιχειρηματικότητας και να συζητήσουμε τα προβλήματα αλλά και τις ανάγκες τους. Η Αντιπεριφέρεια δεσμεύεται να στηρίξει κάθε προσπάθεια επίλυσης προβλημάτων ετών και τόνισε : σήμερα ξεκινά μια ουσιαστική συνεργασία με το ΒΕΠ με κοινό στόχο την στήριξη της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της περιοχής μας».

Επίσης, ο Πρόεδρος ΒΕΠ και ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο πρότυπο επαγγελματικό λύκειο Ελευσίνας, το οποίο έκοψε την βασιλόπιτα του, και συνομιλήσαν με καθηγητές και μαθητές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ