Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

«Σώζοντας Μικρές και Μεγάλες Καρδιές» στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Συγγενείς Καρδιοπάθειες “Η Αγία Σοφία”, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πασχόντων από Καρδιοπάθειες, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα για τα Δικαιώματα των Ασθενών,  προσκαλεί το κοινό στην ημερίδα που διοργανώνει με θέμα: «Σώζοντας Μικρές και Μεγάλες Καρδιές», την Κυριακή 14 Απριλίου 2024, ώρα 11.00 – 15.00, στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Δημαρχείου Παπάγου – Χολαργού (Λεωφ. Περικλέους 55, Χολαργός).

Η ημερίδα έχει σκοπό να παρουσιάσει το αξιοσημείωτο έργο που πραγματοποιείται στο Παιδοκαρδιοχειρουργικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», το μοναδικό στο ΕΣΥ, καθώς και να ενημερώσει το ευρύ κοινό για τις συγγενείς καρδιοπάθειες και το δικαίωμα πρόσβασης που έχουν όλοι οι ασθενείς, ειδικά τα παιδιά με Συγγενείς Καρδιοπάθειες, σε ποιοτική και αποτελεσματική ιατρική φροντίδα, χωρίς διακρίσεις ή ανισότητες.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν γιατροί του «Ειδικού Κέντρου Αντιμετώπισης Συγγενών Καρδιοπαθειών στα Παιδιά» (Ε.Κ.Α.Σ.ΚΑ.Π.) του Νοσοκομείου Παίδων «Η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ», οι οποίοι θα απαντήσουν και σε ερωτήσεις του κοινού. Επίσης, γονείς παιδιών και παιδιά που έχουν χειρουργηθεί στο εν λόγω κέντρο θα μοιραστούν μαζί μας τις ιστορίες τους. Τέλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα δωρεάν σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), για το οποίο θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής. Στον χώρο θα λειτουργεί και το παζάρι του Συλλόγου, με πασχαλινά δώρα.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει ελεύθερη είσοδο και τελεί υπό την στήριξη του Υπουργείου Υγείας και την αιγίδα της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, της Ένωσης Σπανίων Ασθενών Ελλάδος, της Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας και του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ