Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Συνάντηση εργασίας “8Προτάσεις για μια βιώσιμη πόλη” και Τμήματος Αδέσποτων Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησε κλιμάκιο της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» με τα στελέχη του τμήματος διαχείρισης αδέσποτων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στις αρχές Απριλίου.

Στην ενημερωτική συζήτηση που διενεργήθηκε μεταξύ των δύο μερών επιβεβαιώθηκε η πάγια θέση της δημοτικής παράταξης για την εποπτεία του τμήματος και του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων από κτηνίατρο μόνιμο, ειδικό συνεργάτη του Δήμου Παπάγου –  Χολαργού, καθώς και η ίδρυση και λειτουργία Δημοτικού Κτηνιατρείου.

“Τα προβλήματα, οι αρρυθμίες, οι καθυστερήσεις που μπορούν να επιφέρουν ακόμη και τραγικό κόστος σε βάρος των ζωών των αδέσποτων μικρών ζώων μπορούν να αντιμετωπιστούν αν η δημοτική αρχή υιοθετήσει μία ή ακόμη καλύτερα και τις δύο αυτές προτάσεις”, αναφέρει η παράταξη.

“Προς το παρόν, στην αντίθετη κατεύθυνση”, συμπληρώνει, “η πολιτική ηγεσία του Δήμου Παπάγου – Χολαργού επιφορτίζει δημοτικούς διοικητικούς υπαλλήλους με ευθύνες που δεν τους αναλογούν, διότι ενδιαμέσως μεσολαβεί ένα μεγάλο επιστημονικό έλλειμμα, αφού στην περίπτωση αυτή ο… τομέας διοίκησης αφορά σε έμβια όντα. Έτσι οι ίδιοι τελικά εμφανίζονται ως οι κυματοθραύστες της προβληματικής πολιτικής της δημοτικής αρχής στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων της πόλης”.

Η παράταξη υπενθύμισε τις θέσεις της

Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, τα στελέχη των «8ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ» υπενθύμισαν τις σταθερές και πάγιες θέσεις της παράταξης για τον δημοτικό κτηνίατρο, το δημοτικό κτηνιατρείο, την καταγραφή του πληθυσμού των αδέσποτων ως βάση για την εκπόνηση των μελετών της διαχείρισης τους, την τήρηση φαρμακείου, τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό σημείων σίτισης και καταλυμάτων, την στρατηγική για τον περιορισμό του πληθυσμού με χρονοδιάγραμμα, την κοινωνική πολιτική και για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς ευπαθών ομάδων και τις δράσεις φιλοζωίας στα σχολεία.

Επισημάνθηκε, επίσης, “ο τεράστιος θησαυρός που ακούει στο «εθελοντές φιλόζωοι», η πολυπληθέστερη, πιο ενεργή, πιο μαχητική κοινότητα εθελοντών στην πόλη με την οποία ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού οφείλει να θέσει σε μία νέα βάση τη διμερή συνεργασία μόλις κατανοήσει η συγκεκριμένη δημοτική αρχή, ότι στη σχέση αυτή απαιτείται ουσία κι όχι ανούσιες βραβεύσεις!” όπως ανέφερε χαρακτηριστικά η παράταξη.

Εκ μέρους της δημοτικής παράταξης «8ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ για μία Βιώσιμη Πόλη» παρευρέθηκαν στη συνάντηση η επικεφαλής Μαρία Σιώτου, οι δημοτικές σύμβουλοι Νατάσσα Χαμηλοθώρη και Γεωργία Ζώη, καθώς και η υπεύθυνη του τομέα φιλοζωίας της παράταξης, Ευαγγελία Μωράκη.

 

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ