Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Πολυεπίπεδη συνεργασία Δήμου Παπάγου – Χολαργού με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος

Δημοσιεύθηκε

στις

Ιστορική μέρα ήταν η Τρίτη 30 Απριλίου για τον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, αφού υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών Δημόκριτος από τον δήμαρχο, Ηλία Αποστολόπουλο και τον γενικό διευθυντή και διευθύνων σύμβουλο του «Δημόκριτου», Γεώργιο Νούνεση.

Τι προβλέπει η συνεργασία:

Η συνεργασία των δυο φορέων αναπτύσσεται μεταξύ άλλων στα ακόλουθα πεδία:

– Στη συνδιοργάνωση και υλοποίηση διαλέξεων, σεμιναρίων και συνεδρίων ενημερωτικού και ερευνητικού περιεχομένου σε θέματα που αφορούν σε κοινούς τομείς δραστηριότητας του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Δήμου Παπάγου-Χολαργού.

– Στην επιμέλεια, οργάνωση και παρουσίαση επιστημονικών θεμάτων ειδικού ενδιαφέροντος από το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ προς τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού.

– Στη συμμετοχή του Δήμου Παπάγου-Χολαργού σε διαλέξεις, σεμινάρια, ημερίδες, συνέδρια και λοιπές ακαδημαϊκές δραστηριότητες κοινού ενδιαφέροντος οι οποίες οργανώνονται και υλοποιούνται από το ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ.

– Συνεργασία στην ανάπτυξη και υλοποίηση ερευνητικών προγραμμάτων και διεκδίκηση ευκαιριών για αξιοποίηση εγχώριων και διεθνών ερευνητικών κονδυλίων.

– Ανάπτυξη και υλοποίηση κοινωφελών δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς του ΕΚΕΦΕ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ και του Δήμου Παπάγου- Χολαργού.

– Συμμετοχή στελεχών του ενός μέρους σε γνωμοδοτικά συμβούλια και συμβουλευτικά σώματα του άλλου κατόπιν σχετικής πρόσκλησης.

– Ανάπτυξη συνεργασίας στο πλαίσιο: ερευνητικών ή/και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, της προσφοράς προγραμμάτων μέσω εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, προγραμμάτων δια βίου μάθησης και επαγγελματικής ανάπτυξης και μάθησης, συνεργασίας σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής και αναλυτικών προγραμμάτων, επισκέψεων μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Παπάγου – Χολαργού στα πλαίσια εκπαιδευτικών προγραμμάτων

Ο δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού δήλωσε, μεταξύ άλλων: «Για τους νέους του Δήμου μας οι προοπτικές που ανοίγονται είναι μεγάλες, δεδομένου ότι η συμφωνία προβλέπει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων και δικτύωσης».

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ