Ελάτε στην παρέα μας

Παπάγου - Χολαργού

Πάνω από 340 πολίτες προσήλθαν στα rapid test του Δήμου Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Κλιμάκια με εξειδικευμένο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού και διενήργησαν δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης CoViD-19 (rapid tests). 

Η προσέλευση των πολιτών παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες ήταν μεγάλη, καθώς διενεργήθηκαν 344 tests.

Στο πλαίσιο της σχετικής δράσης στον Δήμο Παπάγου – Χολαργού, ο Περιφερειάρχης Γ.  Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση και τη συνεργασία των δημοτικών αρχών, αλλά και για την αθρόα προσέλευση του κόσμου και προανήγγειλε τη διάθεση περισσότερων rapid tests για την αύξηση των ελέγχων.

Ειδικότερα, ο κ. Πατούλης δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της κατάστασης απαιτεί κοινό σχεδιασμό και ενίσχυση του συντονισμού όλων των φορέων και υπηρεσιών, που αναλαμβάνουν το έργο της δημόσιας υγείας.  Πιστοί στις δεσμεύσεις μας, θα συνεχίσουμε να είμαστε στο πλευρό των κατοίκων κάθε γειτονιάς, εντείνοντας δυναμικά τις παρεμβάσεις για την υγειονομική πρόληψη και προστασία όλων των συμπολιτών μας».

Στην ίδια κατεύθυνση, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννης Κεχρής, που έχει αναλάβει τον γενικό συντονισμό της δράσης, επεσήμανε τα εξής: «Η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών δηλώνουμε παρόντες στην εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της πανδημίας.  Με συγκεκριμένες ενέργειες συμβάλουμε έμπρακτα στην ασφάλεια του πληθυσμού, μέσω του προσδιορισμού ασυμπτωματικών ή προσυμπτωματικών κρουσμάτων, για τον περιορισμό και την ιχνηλάτησή τους.  Διασφαλίζουμε, έτσι, την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας και της αγοράς, ενώ ταυτόχρονα προκρίνουμε τη δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πρωτοβάθμιας φροντίδας, ώστε όσοι πολίτες νοσούν από τον ιό να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε θεράποντες ιατρούς».

 

Τέλος, ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Η. Αποστολόπουλος ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη και Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γ. Πατούλη,  για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, δηλώνοντας ακολούθως:  «Καλωσορίζουμε κάθε ενέργεια, που στοχεύει στη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και στον περιορισμό της διασποράς του ιού σε τοπικό επίπεδο.  Ως Δήμος Παπάγου – Χολαργού συνεργαζόμαστε καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας με τους συναρμόδιους θεσμικούς φορείς και ειδικότερα με την Περιφέρεια Αττικής, και λαμβάνουμε όλα τα μέτρα, για την καλύτερη διαχείριση της έξαρσης των κρουσμάτων, στο πλαίσιο της συνολικής δέσμης ενεργειών μας για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα τα εξειδικευμένα κλιμάκια των ιατρών, νοσηλευτών και ψυχολόγων του Επιχειρησιακού Κέντρου Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών θα διενεργούν δωρεάν ελέγχους από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι στον Δήμο Μεγαρέων, στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο.

 

 
Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ