Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε τους πεσόντες στα Ίμια [Εικόνες]

0

Τους τρεις ήρωες που έπεσαν στα Ίμια τον Ιανουάριο του 1996, τον Χριστόδουλο Καραθανάση, τον Παναγιώτη Βλαχάκο και τον Έκτορα Γιαλοψό τίμησε ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού την Κυριακή 26 Ιανουαρίου.

Η εκδήλωση μνήμης και τιμής ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Παπάγου – Χολαργού Ηλία Αποστολόπουλου. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Προέδρου Δ.Σ. Αρχείου Μουσείου Χαρτών Αττικής, Υποναυάρχου ε.α. Γεωργίου Μάλφα και του Κοσμήτορα Παναγιώτη Αλεξόπουλου.

Στην συνέχεια ο Αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς, σε μία αναλυτική ομιλία, παρουσίασε το ιστορικό πλαίσιο και τα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στα Ίμια το 1996.

Τέλος, η Μικρή Χορωδία Δήμου του Παπάγου – Χολαργού, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Σταύρου Μπερή και συνοδεία της Πόπης Μάλφα στο πιάνο, έκλεισαν μουσικά την εκδήλωση.

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ και ΓΕΑ, ο Επίτιμος Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Βασίλειος Ξύδης, ο Επίτιμος Δήμαρχος Χολαργού Χαράλαμπος Σκούρτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και Αντιδήμαρχοι του Δήμου, Πρόεδροι Νομικών Προσώπων, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και μέλη της οικογένειας του Χριστόδουλου Καραθανάση.

Υπενθυμίζουμε την επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων των Ιμίων επί της οδού Κορυτσάς, έξωθεν του Μεγάλου Πάρκου Παπάγου, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου στις 11 το πρωί.

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.