Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού και το ΕΛΜΕΠΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους

0

Διαδικτυακή συνάντηση με στόχο την ανάπτυξη συνεργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δήμου Παπάγου-Χολαργού και του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ).

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος Παπάγου-Χολαργού κ. Ηλίας Αποστολόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Νεολαίας και Προώθησης της Απασχόλησης κα. Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, ο Πρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Νικόλαος Κατσαράκης, ο κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών του ΕΛΜΕΠΑ καθώς και ο κ. Ιωάννης Καλιακάτσος, Καθηγητής στον Τομέα Αυτοματισμού και Πληροφορικής του ΕΛΜΕΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε το έργο και οι δράσεις του ΕΛΜΕΠΑ, οι συνεργασίες του με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, Ερευνητικά Κέντρα και Επιχειρήσεις στα πλαίσια Διεθνών και κυρίως Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, ενώ στο εγγύς μέλλον θα υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του ΕΛΜΕΠΑ και του Δήμου, μέσω του οποίου θα αναπτυχθεί ένα σύνολο δράσεων που θα απευθύνεται σε δημότες, στη Νεολαία, τις επιχειρήσεις, σε εργαζόμενους και άνεργους.

 

 

Το πλέγμα δράσεων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των νέων φοιτητών, ανέργων, εργαζομένων και επαγγελματιών του Δήμου στα διαδικτυακά μαθήματα και σεμινάρια που διοργανώνει το ΕΛΜΕΠΑ, τις διαδικασίες συμμετοχής των νέων του Δήμου μας στο Πρόγραμμα Erasmus, τη διασύνδεση με Μεταπτυχιακά και Διδακτορικά προγράμματα στο πλαίσιο συνεργασίας του ΕΛΜΕΠΑ με Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής και του Ισραήλ, τις smart cities, και την οργάνωση εκδηλώσεων.

 

 

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.