Ελάτε στην παρέα μας

Παιδεία

Επιτυχία για τη διάλεξη της Α. Σκουμπουρδή στο Δημοτικό Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Παπάγου – Χολαργού

Δημοσιεύθηκε

στις

Εντυπωσίασε το κοινό του Δήμου Παπάγου – Χολαργού η Ιστορικός Τέχνης και Συγγραφέας Ιστορικών και Λαογραφικών Μελετών Άρτεμις Σκουμπουρδή με την διάλεξή της με τίτλο «185 Χρόνια Αθήνα Πρωτεύουσα».

Πρόκειται για την δεύτερη διάλεξη του δεύτερου κύκλου του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστημίου του Δήμου Παπάγου – Χολαργού που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δημαρχείου με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής και Εθελοντισμού Μαρίας Δημητριάδου-Καρασιμοπούλου.

Η κ. Σκουμπουρδή, που είναι και Ιδρυτικό Μέλος του θεσμού των «Δωρεάν Ξεναγήσεων» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, αναφέρθηκε διεξοδικά στην  ιστορική εξέλιξη της Αθήνας ως Πρωτεύουσας του Ελληνικού Κράτους επικεντρώνοντας στα προ του Όθωνα και του Όθωνα τα  χρόνια, στον μεγάλο Φιλέλληνα Λουβοδίκο Α’, πατέρα του Όθωνα και στους παγκοσμίου φήμης αρχιτέκτονες (Theophilus Hansen, Ernst Ziller κ.α.), οι οποίοι καθιέρωσαν το Νεοκλασικό ρυθμό στα Αθηναϊκά κτίρια και χάραξαν το πρώτο πολεοδομικό σύστημα της Αθήνας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ