Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Δήμος Παπάγου – Χολαργού: Με ασφάλεια ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με διαφορετικό τρόπο θα γιορτάσει φέτος την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού.

Όπως αναφέρεται, θα πραγματοποιηθούν οι καταθέσεις στεφάνων από τα σχολεία και από τα συστήματα Προσκόπων, Ναυτοπροσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού στα Ηρώα Πεσόντων, με απόλυτη ασφάλεια και με αυστηρή τήρηση των μέτρων.

Ωστόσο, η Δημοτική Αρχή δεν θα παραστεί στη Δοξολογία της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου, ακολουθώντας την πρόσκληση του Μακαριοτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου, να τιμηθούν οι ηρωικές θυσίες των προγόνων, χωρίς να λάβει μέρος στις επίσημες τελετές, δίνοντας έτσι το καλό παράδειγμα για την αποφυγή των μαζικών συναθροίσεων, που σύμφωνα με τους ειδικούς, αποτελούν τη βασική πηγή διασποράς του ιού.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση: Φέτος, θα τιμήσουμε τους ήρωες της πατρίδας μας με έναν διαφορετικό τρόπο, σεβόμενοι την υγεία και τη ζωή των συνανθρώπων μας.

Θα θυμηθούμε και θα αντλήσουμε διδάγματα από την αστείρευτη δεξαμενή της ελληνικής ιστορίας, μέσα από τις αφηγήσεις τεσσάρων ηρώων συμπολιτών μας, Βετεράνων του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που είναι στενά συνδεδεμένοι με τον Δήμο  Παπάγου – Χολαργού.

  • Του Αντιστράτηγου ε.α κ. Κωνσταντίνου Κόρκα,
  • Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Κωνσταντίνου Χατζηλάκου
  • Του Αντιπτέραρχου ε.α. κ. Γεώργιου Πλειώνη και
  • Του Αντιναύαρχου ε.α. κ. Σπυρίδωνα Καψάλη”

Μάλιστα, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου και ώρα 11.30 θα εξιστορήσουν πως οι ίδιοι έζησαν τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σε ένα αφιέρωμα το οποίο θα προβληθεί από την επίσημη την ιστοσελίδα του Δήμου (www.dpapxol.gov.gr) και τη σελίδα Facebook (Δήμος Παπάγου Χολαργού – Municipality of Papagou Xolargou).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ