Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Αποκαλυπτήρια του Μνημείου Ελλήνων – Ελληνοκυπρίων Καταδρομέων στο Δήμο Παπάγου – Χολαργού [Εικόνες]

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμος Παπάγου – Χολαργού τίμησε την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου τους Έλληνες και Ελληνοκυπρίους Καταδρομείς, με τα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου στο Πάρκο Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου.

Όπως ανέφερε κατά την ομιλία του ο Δήμαρχος Παπάγου – Χολαργού Ηλίας Αποστολόπουλος, το μνημείο φιλοτεχνήθηκε από τον γλύπτη Ιωάννη Μπαρδή μετά από αίτημα της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών, το οποίο στην συνέχεια αποδέχτηκε το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

Στην τελετή παραβρέθηκαν εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Γεώργιος Τζιτζικώστας, ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Κυριάκος Κενεβέζος, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νικόλαος Μανωλάκος, ο επίτιμος Δήμαρχος Βασίλειος Ξύδης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Γιώργος Συλλούρης, Στρατηγοί, Πτέραρχοι και Ναύαρχοι καθώς και μέλη του Πολεμικού Συλλόγου Κομάντος 74, του Πανελληνίου Συλλόγου Πεσόντων Αεροπόρων, της Λέσχης Καταδρομέων και Ιερολοχιτών και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Ανατολικής Αττικής.

Το παρόν έδωσαν επίσης ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Συμβουλίων Κοινοτήτων.

Νωρίτερα και με την ευκαιρία της επετείου της τραγωδίας των Ιμίων, ο Δήμος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο πεσόντων στα Ίμια που βρίσκεται εντός του Πάρκου Στρατάρχου Αλέξανδρου Παπάγου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ