Ελάτε στην παρέα μας

Παλλήνης

Ο Δήμος Παλλήνης δίνει απαντήσεις για το κόστος του Προγράμματος «Ασφαλής Πόλη»

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή, σχόλια σχετικά με το κόστος του Προγράμματος «Ασφαλής Πόλη» εξέδωσε ανακοίνωση ο Δήμος Παλλήνης, δίνοντας τις απαραίτητες απαντήσεις.

Όπως αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η αξία της σύμβασης είναι 284.115 ευρώ, τον χρόνο, πλέον ΦΠΑ και καλύπτεται πλήρως, από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου.

Με το ποσό αυτό, οι δημότες έχουν στην διάθεση τους:
α) Υπηρεσία Φύλαξης, σε καθημερινή βάση και για όλο το χρόνο, με τέσσερα (4) περιπολικά και προσωπικό που επιχειρούν σε όλες τις γειτονιές, διανύοντας πάνω από 100 χλμ. το καθένα, σε κάθε βάρδια.
β) Ειδικά, σύγχρονα συστήματα ασφαλείας με τεχνολογία αιχμής, που θα τοποθετηθούν σε όλα τα δημοτικά κτίρια, εγκαταστάσεις και χώρους που βρίσκονται και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες. Στη σύμβαση συμπεριλαμβάνεται και η συντήρηση τους.
γ) Καθημερινό και σε πραγματικό χρόνο, έλεγχο όλων των παραπάνω, μέσω του Επιχειρησιακού Κέντρου Ελέγχου του Προγράμματος «Ασφαλής Πόλη».

Το Πρόγραμμα, δεν προκαλεί καμία, πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση στους δημότες ή στέρηση πόρων από τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και από τον προγραμματισμό εκείνων που θα υλοποιήσουμε.

Άλλωστε, πολύ μεγάλο μέρος του κόστους, θα καλυφθεί από την εξοικονόμηση δαπανών που γίνονταν για την αποκατάσταση βανδαλισμών σε σχολεία, παιδικές χαρές, πλατείες κλπ, κάτι το οποίο αποτελούσε, συχνό φαινόμενο.

Η Δημοτική Αρχή, με τη λαϊκή εντολή που έλαβε στις εκλογές, υλοποίησε την προεκλογική της δέσμευση, για να προστατεύσει την δημοτική περιουσία αλλά κυρίως και πάνω από όλα, να δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας στους δημότες.

Το όφελος αυτής της «επένδυσης», θεωρούμε ότι είναι ανεκτίμητο.”

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ