Επεκτείνεται το δίκτυο αποχέτευσης του Δήμου Παλλήνης

0

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης ενέκρινε κατά πλειοψηφία τις θέσεις των αντλιοστασίων του αποχετευτικού δικτύου των περιοχών που βρίσκονται νότια της Περιφερειακής Υμηττού.

Με την εξέλιξη αυτή, διασφαλίζεται ότι καμία περιοχή του Δήμου δεν θα μείνει χωρίς αποχετευτικό δίκτυο και η σύμφωνη γνώμη του Δήμου ήταν απαραίτητη προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για την περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου που θα επιλύσει οριστικά το πρόβλημα της αποχέτευσης και για τις περιοχές της Κάντζας, του Λεονταρίου, του Αγίου Νικολάου, της Κάτω Μπαλάνας, των Εργατικών Κατοικιών και του Λουτρού, οι οποίες θα συνδεθούν με τον ήδη κατασκευασμένο συλλεκτήρα ακαθάρτων της οδού Λαυρίου και εν συνεχεία με το ΚΕΛ Παιανίας-Κορωπίου.

Υπενθυμίζεται ότι όλες οι υπόλοιπες περιοχές του Δήμου Παλλήνης θα συνδεθούν με το ΚΕΛ Ψυτάλλειας με το μεγάλο έργο που ξεκινάει το επόμενο διάστημα. Ο διαγωνισμός του έργου ο οποίος διενεργείται από την ΕΥΔΑΠ βρίσκεται στο στάδιο ολοκλήρωσης.

Ο Δήμος Παλλήνης, ενέκρινε το σχέδιο της ΕΥΔΑΠ για τις περιοχές νοτίου της Περιφερειακής Υμηττού, με τις ψήφους των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του Δημάρχου Παλλήνης, Θανάση Ζούτσου. Υπέρ ψήφισαν ακόμη, οι σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», ο ανεξάρτητος σύμβουλος Τρ. Κουτσικούρης και ο σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας, Παν. Χριστοφιλέας, οι οποίοι ήταν και οι μόνοι εκ της αντιπολίτευσης του Δήμου που παρέμειναν στην συνεδρίαση.

Οι παρατάξεις των κ.κ. Μερτύρη, Μακρή, (η ίδια απουσίαζε από την αρχή της συνεδρίασης) και Κουνενάκη, αποχώρησαν, ακριβώς πριν την συζήτηση του θέματος, με πρόσχημα την διαφωνία τους σε άλλο θέμα της συνεδρίασης (συγκεκριμένα στην προβλεπόμενη διαδικασία ανάδειξης του «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης») και απουσίασαν από την συζήτηση για τις θετικές εξελίξεις στο θέμα της αποχέτευσης.

Σχολιάστε το άρθρο

Παρακαλούμε, εισάγετε το σχόλιό σας.
Παρακαλούμε, εισάγετε το όνομά σας.