Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Δύο μεγάλα πάρκα “έρχονται” σε Παλλήνη και Γέρακα

Δημοσιεύθηκε

στις

Τη δημιουργία δυο νέων, μεγάλων πάρκων, συνολικής έκτασης 100 στρ. περίπου δρομολογεί ο Δήμος Παλλήνης, στο πλαίσιο του Προγράμματος Αναπλάσεων για την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Πρόκειται, για:

Α) το Αστικό Άλσος Πανοράματος στην Παλλήνη, έκτασης περίπου 60 στρ., το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο, οργανωμένο δημοτικό πάρκο σε όλα τα Μεσόγεια και μια από τις πιο σημαντικές παρεμβάσεις αναδάσωσης, προστασίας και ανάδειξης του Πεντελικού Όρους. Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης και θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής. Πρόσφατα, εγκρίθηκε η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ Δήμου Παλλήνης και Περιφέρειας Αττικής, η οποία θα υπογραφεί στο επόμενο διάστημα, κι αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση δέντρων και θάμνων, θα δημιουργηθούν διάδρομοι περιπάτου ενώ μεταξύ άλλων, θα τοποθετηθούν κιόσκια, τραπεζόπαγκοι, παγκάκια, βρύσες, καθώς και υπαίθριο γυμναστήριο. Το πάρκο θα διαθέτει πλήρες αυτόματο δίκτυο πυρόσβεσης, ύδρευσης και άρδευσης, αντιπυρική ζώνη και τάφρο ομβρίων.

Β) το Πάρκο Ρέματος Παναγίτσας στον Γέρακα, έκτασης περίπου 40 στρ., το οποίο θα εκτείνεται σε μήκος περίπου 1,5 χιλιομέτρου και θα αποτελεί μια «πράσινη λεωφόρος» στην καρδιά του Γέρακα.

Το έργο έχει μελετηθεί από τον Δήμο Παλλήνης ο οποίος έχει ήδη υποβάλλει πρόταση για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Προβλέπεται εκτεταμένη φύτευση καθώς η δημιουργία χώρων περιπάτου και αναψυχής, ποδηλατόδρομου, πάρκου κυκλοφοριακής αγωγής, υπαίθριου γυμναστηρίου, ειδικών exreme παιχνιδιών για παιδιά, «ζωντανό ποδοσφαιράκι», υπαίθριο σκάκι κλπ.

Μετά από τις δυο αυτές παρεμβάσεις, ακολουθεί η μελέτη για τις αναπλάσεις του Παλαιού Κέντρου Παλλήνης και των γειτονιών της Κάντζας και του Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι σημειακές παρεμβάσεις και φυτεύσεις πρασίνου σε όλες τις δημοτικές ενότητες ενώ σύντομα ολοκληρώνονται και οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή και ανακατασκευή, πάνω από 20.000 τ.μ. πεζοδρομίων σε όλον τον Δήμο.

 

Επιπλέον 160 στρ. πράσινου και κοινόχρηστων χώρων

Σημειώνεται, ότι, ήδη ο Δήμος Παλλήνης έχει εξασφαλίσει επιπλέον 160 στρέμματα ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων, τα οποία θα αναπλαστούν, στο πλαίσιο της επένδυσης στο Κτήμα Καμπά, με βάση τη μελέτη του Δήμου και με δαπάνη του ιδιώτη επενδυτή.

Με όλα τα παραπάνω, οι κάτοικοι του Δήμου Παλλήνης θα αποκτήσουν πάνω από 260 στρ. νέων, ελεύθερων και κοινόχρηστων χώρων πρασίνου και αναψυχής.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ