Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Φωταγώγηση του κτιρίου Φλοίσβου από τους ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το κτίριο του Φλοίσβου θα φωταγωγήσει με το πορτοκαλί χαρακτηριστικό χρώμα, τo Σάββατο 30 Μαΐου, στις 7 το απόγευμα, o Δήμος Παλαιού Φαλήρου και o Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Ο Σύλλογος Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας (ΣΑμΣΚΠ) είναι ένας Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2007 αποκλειστικά από πάσχοντες, με σκοπό την εξυπηρέτηση, ενημέρωση και υποστήριξη των ασθενών σε όλο το φάσμα των αναγκών τους, καθώς και την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού για τη νόσο.

Η 30η  Μαΐου θεσπίστηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για τη ΣΚΠ – Multiple Sclerosis International Federation (MSIF) ως Παγκόσμια Ημέρα για τη ΣΚΠ και γιορτάζεται με συντονισμένες εκδηλώσεις σε όλο τον κόσμο από το 2009.

Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και της Πολιτείας, η επίτευξη της μεγαλύτερης κατανόησης μέσω της σωστής ενημέρωσης για αυτή τη χρόνια πάθηση, καθώς και τις επιπτώσεις στην καθημερινότητα των πασχόντων, αλλά και των οικογενειών τους. Υπολογίζεται ότι πάνω 2.000.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από ΣΚΠ, εκ των οποίων περίπου 10.000-12.000 βρίσκονται στην Ελλάδα.

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου συμμετέχει στον εορτασμό μαζί με τους Δήμους Αθηναίων (όπου θα φωταγωγηθεί το σιντριβάνι της Ομόνοιας ) και τους Δήμους Περιστερίου και Κερατσινίου – Δραπετσώνας όπου θα πραγματοποιηθούν ανάλογες δράσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ