Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Ο Δήμος Παλαιού Φαλήρου βάζει την Πολιτική Προστασία στα σχολεία

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος, ευαισθητοποιημένος σε θέματα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων προέβη στη δημιουργία Αντιδημαρχίας Πολιτικής Προστασίας, προκρίνοντας την ασφάλεια των δημοτών σε θέμα υψίστης σημασίας.

Στα πλαίσια αυτής της στρατηγικής, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γεώργιος Ασημακόπουλος, σε συνεργασία με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Χαράλαμπο Παπακωστόπουλο και την Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων έχουν ήδη ξεκινήσει μια συντονισμένη και πρωτοπόρα δράση ενημέρωσης μαθητών όλων των δημόσιων σχολείων του Παλαιού Φαλήρου σχετική με την πυροπροστασία. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη συνδρομή του 5ου & 7ου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Καλλιθέα και Δάφνη αντίστοιχα.

Οι πυροσβέστες πραγματοποιούν ανοιχτό διάλογο με τα παιδιά για την πρόληψη πυρκαγιών, την έγκαιρη σήµανση συναγερµού και την εκκένωση χώρων. Βιωματική δράση που οι μαθητές δείχνουν να απολαμβάνουν ιδιαίτερα. Πραγματοποιείται, επίσης, παρουσίαση του Πυροσβεστικού οχήματος και του τρόπου λειτουργίας του. Τα παιδιά, χάρη στην επαγγελματική παρουσίαση των στελεχών της Π.Υ. βλέπουν από κοντά το πυροσβεστικό όχημα, “παίζουν” και αυτά το ρόλο του πυροσβέστη χειριζόμενα με τη βοήθεια των πυροσβεστών την πυροσβεστική μάνικα και αναγνωρίζουν τις δεξιότητες που απαιτούνται για την άσκηση αυτού του σημαντικού επαγγέλματος. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσεται η Πυροσβεστική Παιδεία των μαθητών.

Η δράση ήδη έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε εξέλιξη ενώ θα καλύψει όλα τα δημόσια σχολεία Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια του Παλαιού Φαλήρου.

Τα σχολεία που έχουν προγραμματιστεί για το αμέσως επόμενο διάστημα είναι τα ακόλουθα :

  •  Τρίτη 23/4 και ώρα 09:00 το 6ο Δημοτικό στην οδό Αρματολών στην Αγία Βαρβάρα
  •  Τετάρτη 24/4 και ώρα 09:30 το 2ο Δημοτικό στην οδό Αχιλλέως
  • Πέμπτη 25/4 και ώρα 10:00, το 13ο Δημοτικό στην οδό Σωκράτους, στην Κοψαχείλα
  • Παρασκευή 26/4 και ώρα 09:30 , το 10ο Δημοτικό, Παρθενώνος 47

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ