Ελάτε στην παρέα μας

Κεντρικό Θέμα

Ο Ακαδημαϊκός-ερευνητής της NASA Σταμάτης Κριμιζής στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Δημαρχείου Παλαιού Φαλήρου τιμητική εκδήλωση για τον Ακαδημαϊκό Σταμάτη Κριμιζή καθώς στην κατάμεστη αίθουσα, πάνω από χίλια άτομα, κυρίως μαθητές και νέοι άνθρωποι παρακολούθησαν τον μεγάλο επιστήμονα να περιγράφει το πλούσιο ερευνητικό και επιστημονικό έργο του, πλαισιωμένο από πλούσιο φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό από τη ζωή του και την διεθνή καριέρα του.

Η βραδιά οργανώθηκε, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μεγάλοι Έλληνες», μιας ιδέας και πρότασης,που υποστηρίχθηκε θερμά από την Αντιδημαρχία Παιδείας και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Φωστηρόπουλο, με την ευγενική χορηγία και στήριξη του Οργανισμού ξενόγλωσσης εκπαίδευσης ΜΑΛΛΗ  και υπό τον συντονισμό της τ. Αντιδημάρχου κ. Μαρίας Μιχαλοπούλου η οποία και παρουσίασε την εκδήλωση.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου σχεδιάζει να συνεχίσει τον φιλόδοξο κύκλο εκδηλώσεων «Μεγάλοι Έλληνες»,  με στόχο όπως χαρακτηριστικά σημείωσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης  “να φέρει σ’ επαφή τη νέα γενιά, αλλά και το φαληρικό κοινό με σημαντικές προσωπικότητες που έχουν τιμήσει με το έργο τους την Ελλάδα διεθνώς  και με στόχο τα παιδιά και η νεολαία της Πόλης να γνωρίσουν και να εμπνευσθούν από λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων που διέπρεψαν στην επιστήμη, στα γράμματα, τις τέχνες αλλά και στην επιχειρηματικότητα”.

Πέρα από την περιγραφή των τελευταίων εξελίξεων στο διαστημικό πρόγραμμα των Η.Π.Α., ο Σταμάτης Κριμιζής θέλησε να μοιραστεί κάποιες βασικές αρχές του όπως την επιδίωξη του ονείρου μέσω της αριστείας, την αγάπη της γνώσης για τη γνώση, τη σημασία του να διαθέτεις ακεραιότητα και ήθος και πως η αξιολόγηση είναι απαραίτητη για την ύπαρξη μιας αξιοκρατικής κοινωνίας.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών, των επιστημών, της ναυτιλίας, πολιτικοί, δημοσιογράφοι και πλήθος κόσμου ενώ ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει στην παρουσία της μορφωτικού ακολούθου των Η.Π.Α. στην  Ελλάδα κ. Jennifer Schueler  καθώς και στον παιδικό φίλο του τιμώμενου και γνωστό εφοπλιστή Παναγιώτη Τσάκο.

 

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ