Ελάτε στην παρέα μας

Παλαιού Φαλήρου

Ιστορικός περίπατος στο Παλαιό Φάληρο

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο  Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος και η  Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου & Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων, σε συνεργασία με το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης, προσκαλούν το κοινό στον ιστορικό περίπατο «Τα καλοκαίρια του Παλαιού Φαλήρου». 

 Συνοδοιπόρος  θα είναι ο συγγραφέας και δημοσιογράφος Κώστας Στοφόρος.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στις 18.00

Είναι ένας διαφορετικός ιστορικός περίπατος, αφιερωμένος στα 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου φιλοσόφου Κώστα Αξελού (Αθήνα 26 Ιουνίου 1924- 4 Φεβρουαρίου 2010 Παρίσι)

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Κατερίνα Δασκαλάκη θα αφηγηθεί στιγμές της παιδικής της ηλικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Ο Κώστας Αξελός από τη μεριά της μητέρας του καταγόταν από την οικογένεια Ξηροτάγαρου που έχει συνδέσει το όνομά της με την ιστορία του Παλαιού Φαλήρου.

Στον περίπατο θα ζωντανέψει εκείνη η εποχή που όλη η κοσμική Αθήνα πήγαινε στην ταβέρνα του Ξηροτάγαρου, τότε που η θάλασσα δεν είχε επιχωματωθεί, τότε που λειτούργησε το πρώτο ξενοδοχείο στην περιοχή και τα στρείδια της θάλασσας ήταν το πιο διάσημο έδεσμα.

Θα υπάρχει ενημέρωση για το πώς συνδέθηκε με την Αθήνα της Μπελ Επόκ, αλλά και ποιες ήταν οι εντυπώσεις του Κωνσταντίνου Καβάφη όταν επισκέφθηκε το Φάληρο το καλοκαίρι του 1901.

Σημείο συνάντησης το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Τη δράση συντονίζει η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Π. Φαλήρου& Δημοτικών Βιβλιοθηκών Μαίρη Τρύφων.

Η δήλωση συμμετοχής σας γίνεται ηλεκτρονικά, έως την Παρασκευή 31/05 και ώρα 14.00’ στο e-mail της Δημοτικής Βιβλιοθήκης [email protected]

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ