Ελάτε στην παρέα μας

Παιανίας

Ο Ισίδωρος Μάδης στον Χ-τύπο: “Βελτίωση της καθημερινότητας, έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμός”

Δημοσιεύθηκε

στις

“Η δημοτική αρχή της οποίας ηγούμαι, συνεχίζει με μόνο της μέλημα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο σύνολο του δήμου”, αναφέρει στο μήνυμά του προς τους δημότες Παιανίας ο δήμαρχος της περιοχής, κ. Ισίδωρος Μάδης.

Παράλληλα, ο δήμαρχος Παιανίας, στη συνέντευξη που μας παραχώρησε τονίζει ότι και το επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα κινηθεί στον ίδιο άξονα: βελτίωση της καθημερινότητας, έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμός.

Ακόμη, ο κ. Μάδης, κάνει έναν συνοπτικό απολογισμό των δύο πρώτων χρόνων διοίκησης, περιγράφει τις δράσεις του δήμου για τη θωράκιση από την πανδημία και απαντά για τα προβλήματα που προκάλεσε και στον δήμο Παιανίας η εφαρμογή της Απλής Αναλογικής.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του δημάρχου Παιανίας, κ. Ισίδωρου Μάδη έχει ως εξής:

 

Κύριε Δήμαρχε, κάνοντας έναν συνοπτικό απολογισμό των δύο πρώτων χρόνων της θητείας σας στο Δήμο Παιανίας, που θα στεκόσασταν;

Επί δύο χρόνια εργαζόμαστε μεθοδικά ώστε να αντιμετωπίσουμε χρονίζοντα προβλήματα του δήμου. Ιδιαίτερο βάρος δώσαμε στα οργανωτικά ξεκινώντας από τα οικονομικά όπου κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη και προσβλητική για έναν δήμο το 2019 – οπότε και αναλάβαμε-, προχωρήσαμε στην πιστοποίηση των υπηρεσιών μας με ISO διευκολύνοντας το έργο τους ενώ στη συνέχεια επενδύσαμε σε εξοπλισμό.

Ξεχωριστό κεφάλαιο είναι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης. Υποβάλαμε ρεαλιστικές προτάσεις έργων εκατομμυρίων ευρώ σε κάθε τομέα με την υλοποίηση των οποίων ο Δήμος Παιανίας όχι μόνο θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος αλλά θα αποκτήσει προβάδισμα συναντώντας το μέλλον. Την ίδια ώρα αντιμετωπίσαμε προβλήματα της καθημερινότητας. Για παράδειγμα μετά από δεκαετίες έγιναν διανοίξεις και αποκαταστάσεις στις αγροτικές οδούς ενώ τοποθετήθηκε αντλιοστάσιο στον Άγιο Νικόλαο για να εξασφαλιστεί σταθερή ροή στην ύδρευση. Το πιο σημαντικό ίσως είναι οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν όλο το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί στη μοίρα τους. Αποκαταστάσεις προαυλίων χώρων, ελαιοχρωματισμοί, αντικαταστάσεις φθαρμένου εξοπλισμού και πολλά ακόμα.

Οι συνεργάτες μου και εγώ επιλέξαμε να κινηθούμε αθόρυβα για την παραγωγή έργου αντί να διαφημίζουμε φιέστες. Σε λίγες μέρες θα πραγματοποιηθεί ο διετής απολογισμός μας όπου θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στα όσα έχουν γίνει προς όφελος αποκλειστικά των δημοτών και όχι για την εξυπηρέτηση τρίτων.

 

 

Δυστυχώς η πανδημία παραμένει στο προσκήνιο. Πως έχει ανταποκριθεί ο δήμος στις συνέπειες του κορωνοϊού;

Ο Δήμος Παιανίας έχει σηκώσει ένα δυσανάλογο βάρος θωρακίζοντας στον μέγιστο βαθμό την τοπική κοινωνία απέναντι στην πανδημία που για δεύτερο χρόνο δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας. Εξασφαλίσαμε εγκαίρως το απαραίτητο υγειονομικό υλικό, στηρίξαμε την εκπαιδευτική κοινότητα και την ενισχύσαμε με τεχνολογικό υλικό ώστε να συνεχιστεί έστω και εξ αποστάσεως η διαδικασία. Μεγάλο βάρος ρίξαμε και στην ενημέρωση των δημοτών μας με συνεχείς δράσεις. Με την ευκαιρία που μου δίνετε επιτρέψτε μου να καλέσω για ακόμα μια φορά τους συνδημότες μου να εμβολιαστούν. Είναι ο μόνος τρόπος για να ξεπεράσουμε αυτή την περιπέτεια.

 

Κατά πόσο μπορείτε να υλοποιήσετε το πρόγραμμά σας εν μέσω πανδημίας και σε ποιες κατευθύνσεις θα ρίξετε το βάρος σας στο επόμενο διάστημα;

Η υλοποίηση του προγράμματός μας προχωρά έστω και με κάποιες καθυστερήσεις. Παραμένουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας ο οποίος δεν είναι άλλος από το να παραδώσουμε έναν σύγχρονο δήμο με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους δημότες. Και το επόμενο διάστημα θα κινηθούμε στον ίδιο άξονα: βελτίωση της καθημερινότητας, έργα ανάπτυξης και εκσυγχρονισμός.

 

Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή;

Η έλλειψη βασικών υποδομών, όπως η αποχέτευση, είναι το σημαντικότερο πρόβλημα. Σήμερα βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο στη ΔΕ Γλυκών Νερών ενώ γίνονται προσπάθειες επανεκκίνησης του αντίστοιχου στη ΔΕ Παιανίας το οποίο ναυάγησε και εγκαταλείφτηκε. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε καλό σημείο και μπορούμε να αισιοδοξούμε.

Στον τομέα της παιδείας καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα των γερασμένων κτιρίων σε συνδυασμό με την αύξηση του πληθυσμού που γεννά νέες ανάγκες. Έχει δρομολογηθεί η ανέγερση ενός ακόμα δημοτικού σχολείου που θα βελτιώσει την κατάσταση.

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα είναι η έλλειψη ελεύθερων χώρων. Για κάποιους μπορεί να ακούγεται οξύμωρο πως ένας δήμος όπως η Παιανία δεν έχει ελεύθερους χώρους. Είναι όμως η πραγματικότητα. Δεν είχε γίνει καμία πρόβλεψη κατά το παρελθόν. Εκμεταλλευόμενοι το πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης καταθέσαμε πρόταση για έναν χώρο δεκάδων στρεμμάτων στον οποίο θα φιλοξενηθούν πολλαπλές δραστηριότητες καλύπτοντας τις ανάγκες των δημοτών μας ενώ θα αποτελέσει και πόλο έλξης για τους κατοίκους γειτονικών περιοχών.

 

 

Η έλλειψη πλειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο, λόγω της Απλής Αναλογικής, δυσχεραίνει το έργο σας;

Η απλή αναλογική προκάλεσε σοβαρά προβλήματα όχι μόνο στον Δήμο Παιανίας αλλά στους περισσότερους δήμους της χώρας, στερώντας από την πρώτη δύναμη, όπως αυτή προέκυψε από τις κάλπες, τη δυνατότητα να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Στην περίπτωσή μας αξιοποιήθηκε από την αντιπολίτευση για να σαμποτάρει εντελώς την λειτουργία του δήμου και να μας στερήσει πολύτιμο χρόνο. Πλέον αυτά φαίνεται να ανήκουν στο παρελθόν. Προχωράμε ανακτώντας το χαμένο έδαφος ενώ η αλλαγή του εκλογικού νόμου αποκαθιστά μια στρεβλή κατάσταση.

 

Ποιο μήνυμα θα θέλατε να στείλετε στους δημότες Παιανίας με αφορμή τη συμπλήρωση της μισής θητείας;

Οι δημότες μας έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν τι γίνεται στον Δήμο Παιανίας και τι να περιμένουν. Κλείνουν τα αυτιά στους λαϊκιστές οι οποίοι δεμένοι με αλλότρια συμφέροντα και άλλοτε ευνοούμενους τους προσπαθούν να παρουσιάσουν μια στρεβλή εικόνα. Το μήνυμα λοιπόν που θα ήθελα να στείλω είναι πως η δημοτική αρχή της οποίας ηγούμαι, συνεχίζει με μόνο της μέλημα την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στο σύνολο του δήμου, τόσο της Παιανίας όσο και των Γλυκών Νερών. Και τους καλούμε να σταθούν στο πλευρό μας, όπως ήδη το πράττουν, με καλοπροαίρετη κριτική ώστε να βελτιωθούμε περαιτέρω.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ