Ελάτε στην παρέα μας

Παιανίας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το «Παίζω και Δημιουργώ στο Δάσος» για 3η χρονιά

Δημοσιεύθηκε

στις

Περισσότερα από 400 παιδιά συμμετείχαν στη δράση του Δήμου Παιανίας «Παίζω και Δημιουργώ στο δάσος», μια πρωτοβουλία με στόχο να φέρει πιο κοντά την επόμενη γενιά με το φυσικό περιβάλλον να μάθουν για τους τρόπους φροντίδας του και για την προστασία του από πυρκαγιές, για τη φροντίδα των ζωντανών οργανισμών του και τη δυνατότητα ανάπτυξης καλλιεργειών. Επιπλέον δημιούργησαν φυσικά έργα τέχνης με φυσικά υλικά, υπό τη διδακτική καθοδήγηση έμπειρων καλλιτεχνών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
• Παιδαγωγικά, αθλητικά παιχνίδια
• Διαδραστικές πίστες (τύπου survivor)
• Μοντέρνους χορούς
• Βιωματικά – διαδραστικά προγράμματα (σοκολάτα, πηλός, καλλιτεχνικές δημιουργίες κ.ά.)

«Η δράση που δειλά ξεκινήσαμε πριν από τρία χρόνια μέσω τότε του ΠΑΟΔΗΠ αγκαλιάστηκε αμέσως από τους γονείς ενώ χιλιάδες πια παιδιά του δήμου μας έχουν συμμετάσχει σε αυτή, μαθαίνοντας το δάσος μας, έρχονται πιο κοντά στο φυσικό μας περιβάλλον και διδάσκονται μέσα από μια εναλλακτική προσέγγιση πως θα το σέβονται και θα το προστατεύουν. Κάθε χρόνο προσπαθούμε να διαφοροποιούμε στο μέτρο του εφικτού τη δράση ώστε τα παιδιά που επιστρέφουν να μαθαίνουν και κάτι νέο» δήλωσε ο Δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

«Για 3η συνεχόμενη χρονιά πραγματοποιήθηκε το παίζω και δημιουργώ, μια πρωτοβουλία που στόχο έχει να εξοικειώσει τα παιδιά με το φυσικό περιβάλλον, το βουνό μας, αναδεικνύοντας μέσω των αθλητικών δράσεων και του παιχνιδιού την πραγματική ομορφιά της φύσης στα παιδιά! Όπως και τις δυο προηγούμενες χρονιές έτσι και φέτος εκατοντάδες παιδιά περιηγήθηκαν στο Λόφο Καμαρθι και στους πρόποδες του Υμηττού στην πλευρά του γηπέδου Γλυκών Νερών μαθαίνοντας για το βουνό μας και περνώντας αρκετές ώρες αθλούμενοι σε ομάδες, εξερεύνησαν το βουνό και έκαναν και χειροτεχνίες» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Παιδείας Θανάσης Μιχαλόπουλος.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ