Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

«Τριήρεις τα “Ξύλινα τείχη” της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας» στον Δήμο Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Την έκθεση «Τριήρεις τα ‘Ξύλινα τείχη’ της Ελευθερίας και των Αρχών της Δημοκρατίας» του Ευάγγελου Ν. Γρυπιώτη, φιλοξενεί ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Ιανουαρίου  στις 7 το απόγευμα στο Village Shopping&more (Θηβών 228).

 H Διεύθυνση Παιδείας του Δήμου και οι σχολικές επιτροπές από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν αυτή την ιδιαίτερη έκθεση ιστορικής μνήμης.  Πρόκειται για μια έκθεση εκπαιδευτικού χαρακτήρα με σπάνια εκθέματα και διαδραστικές παρουσιάσεις. Για πρώτη φορά οι επισκέπτες θα γίνουν οι ίδιοι ναυμάχοι  αφού έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις φάσεις και στην εξέλιξη της Ναυμαχίας της Σαλαμίνας. Η έκθεση αποτελεί μέρος της συλλογής «Ταξίδι στα κύματα της Ιστορίας» του υπό σύσταση Microshipbuilding Museum.

Η έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με την υποστήριξη των:
Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γενικού Επιτελείου Ναυτικού,
Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών,
Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη,
Δήμου Παλαιού Φαλήρου,
Village Shopping &more,
Eκδόσεις ΑΡΤΕΟΝ,
Libreria Espaniola Books-Νικολόπουλος,
Microshipbuilding.com.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την έκθεση εκτός από τα σχολεία μπορεί να επισκεφθεί και το κοινό κάθε Τετάρτη από τις 6.00μ.μ.-8.00 μ.μ. και Κυριακή από τις 11.00 π.μ.-13.00 και θα διαρκέσει έως τις 10 Απριλίου.

Για οργανωμένες επισκέψεις, τα σχολεία μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Παιδείας Δήμου Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη στο τηλ. 2132075334.

———————————————–

Village shoping&more Θηβών 228
Διάρκεια έκθεσης: 1 Νοεμβρίου – 10 Απριλίου
Ώρες λειτουργίας κοινού: Τετάρτη 6.00 μ.μ.-8.00μ.μ και Κυριακή 11.00 π.μ.-13.00.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ