Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Ο ΠΙΝΟΚΙΟ «ζωντανεύει» στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Το παιδικό θεατρικό έργο «Πινόκιο», ένα παραμύθι που έχει μεγαλώσει αλλά και μεγαλώνει γενιές και γενιές ανεβαίνει στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας την Παρασκευή 15 Ιουλίου στις 9 το βράδυ στο πλαίσιο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη.
Ο «ΠΙΝΟΚΙΟ» είναι ένας φανταστικός ήρωας που πρωτοεμφανίστηκε το 1883. Ήταν ο κεντρικός ήρωας στο ιταλικό παραμύθι: «Οι περιπέτειες του ΠΙΝΟΚΙΟ», που έγραψε τότε ο συγγραφέας ΚΑΡΛΟ ΚΟΛΟΝΤΙ και από εκείνη την περίοδο «Ο ΠΙΝΟΚΙΟ» έχει εμφανιστεί με πολλές προσαρμογές.
Σκαλισμένος από τον γέρο-μαριονετίστα ξυλογλύπτη Τζεπέτο, σε ένα μικρό χωρίο της γειτονικής μας Ιταλίας, δημιουργήθηκε ως ξύλινη μαριονέτα από δέντρο κερασιάς. Έτσι μας αναφέρει το πρώτο παραμύθι που κυκλοφόρησε, ενώ τα ρούχα του είναι φτιαγμένα από λουλουδιασμένο χαρτί, τα παπούτσια του από ξύλο και το καπέλο του από ψωμί. Κάποια μέρα λοιπόν ο γερο-Τζεπέτο που σκάλιζε το δέντρο του, ακούει μία γλυκιά παιδική φωνούλα και το ξύλο να αρχίζει να κινείται… Ο γερο-Τζεπέτο δε μπορούσε να πιστέψει αυτό που έβλεπε… Ξαφνικά η μαριονέτα του να αρχίζει να περπατάει… Ο «ΠΙΝΟΚΙΟ» ήθελε να γίνει και να μεγαλώσει σαν και τα άλλα παιδιά της ηλικίας του… Έτσι λοιπόν αρχίζει η ιστορία της πιο αγαπημένης μαριονέτας στο κόσμο… Η συνέχεια επί της σκηνής …
Σκηνοθεσία: Σπύρος Ιωάννου
Σκηνικά – Κοστούμια: Σύλια Δεμίρη
Μουσική επιμέλεια: Τάκης Μπινιάρης
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Σπύρος Ιωάννου, Ζανό Ντάνιας, Ιωάννα Σάλμη, Βαγγέλης Πυρίνης, Γιάννης Διακονικόλας.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ
Κύπρου και Προύσσης
Ώρα έναρξης:21.00
Γενική είσοδος: 7 €

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ