Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ιδρύεται στο Δήμο Καλλιθέας

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας, (Λασκαρίδου 44), ιδρύεται Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, μετά από απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η ίδρυση 12 νέων Γραφείων Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από την σύσκεψη του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίας Τάξεως Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Αντιστράτηγο Κωνσταντίνο Σκούμα.

Καθένα από τα γραφεία αυτά έχει στελεχωθεί με 15 ειδικά εκπαιδευμένου Αστυνομικούς, ώστε να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά αλλά και με την απαιτούμενη ευαισθησία, πολίτες που προβαίνουν σε καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία.

Συγχρόνως καθένα από τα Γραφεία διαθέτει περιπολικό για προσαγωγές και συλλήψεις που αφορούν αποκλειστικά και μόνο αδικήματα ενδοοικογενειακής βίας.

Ο Δήμος Καλλιθέας επιπροσθέτως διαθέτει:

– Tο ΣΚΟ-Συμβουλευτικό Κέντρο Οικογένειας (Ευαγγελιστρίας 78 & Εσπερίδων), που παρεμβαίνει διεπιστημονικά σε περιπτώσεις που αφορούν ενδοοικογενειακή βία, κακοποίηση σε παιδιά, εφήβους, γονείς, άνδρες και γυναίκες.
Μετά από Εισαγγελική παραγγελία, παρακολούθηση οικογενειών όπου υπάρχουν φαινόμενα βίας.
-To Δίκτυο Κοινωνικής Προσφοράς (Ανδρομάχης 100) που συνεργάζεται με δομές υποστήριξης, αντιμετώπισης οικογενειακής βίας και παραπέμπει αντίστοιχα περιστατικά, καταγγελίες.
– Έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Χάρτα για την Ισότητα των Φύλων.
-Έχει προγραμματίσει την Κατάρτιση των Δημοτικών Υπαλλήλων και Εκπαιδευτικών με το πρόγραμμα «Ολιστική Δράση, Πρόληψης και Αντιμετώπισης των εκφράσεων Βίας Ανηλίκων στο φυσικό και Διαδικτυακό κόσμο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής και το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ