Ελάτε στην παρέα μας

Ειδήσεις

Ανανεωμένο το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ανανεωμένο και εκσυγχρονισμένο υποδέχεται πλέον το κοινό του το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας.

O Δήμος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη με στοχευμένες παρεμβάσεις στις υποδομές του, μετέτρεψε το Κηποθέατρο σε μια σύγχρονη πολιτιστική κοιτίδα της πόλης, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε είδους εκδηλώσεις και δράσεις. Τα συνεργεία του Δήμου αξιοποιώντας την περίοδο της καραντίνας, προχώρησαν σε αποξήλωση την παλιάς περίφραξης καθώς και σε αντικατάσταση των παλιών καθισμάτων. Παράλληλα έγινε συντήρηση και μόνωση των κτισμάτων που βρίσκονται εντός του θεάτρου και εκσυγχρονίστηκαν οι ηχητικές και φωτιστικές εγκαταστάσεις.

Οι εργασίες ξεκίνησαν πριν πέντε χρόνια και στη διάρκεια της τρέχουσας θερινής περιόδου αναμένεται να πραγματοποιηθούν 55 εκδηλώσεις για παιδιά και ενήλικες. Παράλληλα έχουν ξεκινήσει και εργασίες στο Ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στη δημοτική ενότητα Αγ.Ι. Ρέντη με έναρξη λειτουργίας τον Σεπτέμβριο.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης αναφέρει: «Την τελευταία πενταετία επιδιώξαμε μικρές και μεγάλες παρεμβάσεις που όμως στηρίζονται σε απόλυτα ρεαλιστικές βάσεις, σε διασφαλισμένους πόρους και επεξεργασμένες προτάσεις. Οι εργασίες μας στο Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας, διασφαλίζουν περιβαλλοντικές και αισθητικές ισορροπίες. Με την αναβάθμιση που έγινε το Δημοτικό Κηποθέατρο Νίκαιας μπορεί να ανταποκριθεί στις πιο απαιτητικές πολιτιστικές προκλήσεις και θα είμαστε διπλά χαρούμενοι αν τον επόμενο χρόνο καταφέρουμε να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια, το ταλέντο και τη φαντασία των παιδιών μας στο Μαθητικό Φεστιβάλ που ο covid το έχει αναβάλει δυο χρόνια τώρα. Δεν θα σταματήσουμε να αξιοποιούμε αισθητικά και περιβαλλοντικά κάθε ελεύθερο διαθέσιμο χώρο γιατί για εμάς δεν υπάρχουν δύσκολοι δρόμοι παρά μόνο δρόμοι προκλήσεων που μας περιμένουν να τους περπατήσουμε».

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ