Ελάτε στην παρέα μας

Νίκαιας - Άγιου Ιωάννη Ρέντη

Έκθεση μαθητών του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης στο Δήμο Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Δημοσιεύθηκε

στις

Η ετήσια έκθεση των μαθητών του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη θα πραγματοποιηθεί από την Τετάρτη 5 έως και την Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 στο Village shopping & more… (Θηβών 228 & Παρνασσού) με ώρες λειτουργίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 9:30 το βράδυ.

Στην φετινή έκθεση του Εργαστηρίου Παιδικής Εικαστικής Τέχνης τα 500 παιδιά, ηλικίας από 7 έως 18 ετών, που συμμετέχουν στα τμήματα της σχολικής περιόδου 2018-2019 θα παρουσιάσουν περίπου 800 έργα. Οι θεματικές με τις οποίες ασχολήθηκαν είναι η φύση, το περιβάλλον, η ανακύκλωση, ο άνθρωπος, η οικογένεια και η Αρχαία Ελλάδα,ενώ εφαλτήριο για τις επιλογές τους υπήρξε η μνήμη, η φαντασία, τα συναισθήματα, οι εικόνες από παρατήρηση, καθώς κι αφηρημένες εικόνες.
Στο Εργαστήριο Παιδικής Εικαστικής Τέχνης οι συμμετέχοντες διδάσκονται θεωρητικά και πρακτικά τις τεχνικές της ζωγραφικής απεικόνισης με οδηγό την παρατήρηση και με
εργαλεία τους μαρκαδόρους, τις νερομπογιές, τις τέμπερες, τα λαδοπαστέλ, το κάρβουνο και το μολύβι. Διδάσκονται, επίσης, τεχνικές σύνθεσης σε συνδυασμό με τα τυπώματα,
τα στένσιλ και τα κολάζ, ενώ παράλληλα οι εκπαιδευόμενοι εξασκούνται στη μικρογλυπτική, δηλαδή σε τρισδιάστατες κατασκευές από διαφορετικά στοιχεία, όπως το χαρτί, τα χαρτόνια, ο πηλός, η πλαστελίνη και τα ανακυκλώσιμα υλικά. Επιπροσθέτως, ιδιαίτερα σημαντικό μέρος στην εκμάθηση της εικαστικής τέχνης των τμημάτων της Διεύθυνσης Πολιτισμού καταλαμβάνει η γνωριμία με τα έργα και τη βιογραφία αξιόλογων καλλιτεχνών, τις τεχνικές των οποίων καλούνται να εφαρμόσουν και οι ίδιοι.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 5 Ιουνίου 2019 στις 7:30 το απόγευμα.

Πληροφορίες : Διεύθυνση Πολιτισμού, Αχιλλέως 15, ΤΚ. 18454, Νίκαια.
Τηλ. 2104906021, Fax : 2104921931, email : [email protected]
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας : Δευτέρα – Παρασκευή, 08:00 – 21.00

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ