Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε περιβαλλοντική δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στο ανακαινισμένο προαύλιο του Πνευματικού Κέντρου Νέας Χαλκηδόνας.
Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, η ΑΜΚΕ ΙΑΣΙΣ (Connect Autism), η Λέσχη Φιλίας ΑΜΕΑ, ο Σύλλογος «Η Ανοιχτή Αγκαλιά», η Πανελλήνια Ένωση Κωφών και το Εργαστήρι Αναλογικής Φωτογραφίας. Στόχος της πρωτοβουλίας ήταν η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση και η έμπρακτη κοινωνική συμπερίληψη στην περιοχή.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πολίτες και εθελοντές προχώρησαν σε φυτεύσεις καλλωπιστικών φυτών, τα οποία προσφέρθηκαν ως χορηγία από τον Αντιδήμαρχο Μανώλη Διαγουμά και τον Σύλλογο «Η Ανοιχτή Αγκαλιά».
Παράλληλα, τα παιδιά των δομών συμμετείχαν σε διαδραστικά παιχνίδια με θέμα την προστασία του περιβάλλοντος. Για την ισότιμη συμμετοχή όλων των δημοτών, υπήρξε πλήρης διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα.
Στον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Γιάννης Τομπούλογλου ανακοίνωσε επίσημα ότι το Πνευματικό Κέντρο φέρει πλέον την ονομασία «Νίκος Παπαμικρούλης», προς τιμήν του αείμνηστου Δημάρχου Νέας Χαλκηδόνας.
Ο περιβάλλων χώρος αναμορφώθηκε πλήρως από το Τεχνικό Συνεργείο Άμεσης Επέμβασης του Δήμου υπό την επίβλεψη της Αντιδημάρχου Ευτυχίας Παπαλουκά, ενώ οι ηλεκτρολόγοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας ενίσχυσαν τον φωτισμό της πλατείας και του κτιρίου.