Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Το Express του Εθνικού στάθμευσε στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας και ενθουσίασε τους θεατές

Δημοσιεύθηκε

στις

Με χαρά και ενθουσιασμό υποδέχτηκε ο κόσμος την άφιξη στη Νέα Φιλαδέλφεια του λεωφορειοθεάτρου Express που στάθμευσε στο Δημαρχείο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας  το διήμερο 19 και 20 Απριλίου.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν την παράσταση «Ιστορίες καθ’ οδόν» που βασίστηκε σε κείμενα του Ν. Τσιφόρου και αποτελεί συνεργασία του Εθνικού Θεάτρου με τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών. Πρόκειται για εύθυμες διηγήσεις για τις πρώτες προσπάθειες οργάνωσης του ελληνικού κράτους και της πρωτεύουσάς του, αλλά και τις συνήθειες και τις παραδόσεις των ανθρώπων μιας άλλης εποχής.
Στην παράσταση έπαιξαν οι ηθοποιοί Σταύρος Καραγιάννης, Ρένα Κυπριώτη, Γιάννης Παναγόπουλος και Τάσος Πυργέρης, ο οποίος έκανε και τη σκηνοθεσία.
Τους επισκέπτες του θεάτρου υποδεχόταν ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού Κώστας Χατζηγεωργίου, ο οποίος συμμετείχε στην διοργάνωση από την πλευρά του Δήμου μας. Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι θέσεις του λεωφορειοθεάτρου ήταν γεμάτες, καθώς τα κουπόνια ελευθέρας εισόδου εξαντλούνταν αμέσως πριν από κάθε παράσταση, ενώ το κοινό γινόταν «ένα» με τους ηθοποιούς, γελώντας, τραγουδώντας αλλά… χορεύοντας στο τέλος της παράστασης.
«Δε θεωρούσαμε εύκολη υπόθεση να μεταδώσουμε στο κοινό τα κείμενα που αφορούσαν μια τόσο μακρινή εποχή, όμως η πραγματικότητα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας», είπαν χαρακτηριστικά οι ηθοποιοί μετά το τέλος της βραδινής παράστασης του Σαββάτου, τονίζοντας «πως αυτό το πετύχαμε γιατί «δέσαμε» σαν ομάδα, αλλά και γιατί έχουμε ζωντανή επαφή με το κοινό».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ