Ελάτε στην παρέα μας

Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας

Σε έκθεση φωτογραφίας στο ΠΠΙΕΔ οι πρόσφυγες του προγράμματος ESTIA

Δημοσιεύθηκε

στις

Την Πέμπτη 21 Μαρτίου, οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα του προγράμματος ESTIA στον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας- Νέας Χαλκηδόνας, επισκέφτηκαν το Παγκόσμιο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ελληνισμού της Διασποράς (ΠΠΙΕΔ). Την περίοδο αυτή φιλοξενείται στο ΠΠΙΕΔ, σε συνεργασία με το Κέντρο Μικρασιατικών Σπουδών, έκθεση φωτογραφίας με θέμα την Μικρασιατική Καταστροφή και την περίοδο αποκατάστασης και εγκατάστασης των προσφύγων στην ελληνική επικράτεια.

Οι οικογένειες προσφύγων και αιτούντων άσυλο παρακολούθησαν, με την υποστήριξη διερμηνέων του προγράμματος ESTIA στις γλώσσες Αραβικά, Φαρσί, Κουρμαντζί και Σορανί,  την παρουσίαση του Ερευνητή του Κέντρου Μικρασιατικών Σπουδών κ. Δημήτρη Καμούζη με θέμα: «Σώστε τα παιδιά!»: Η ελληνική προσφυγική κρίση του 1922 και οι διεθνείς ανθρωπιστικές εκστρατείες ενημέρωσης». Οι οικογένειες των προσφύγων με καταγωγή από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και το Ιράν,  αφού παρακολούθησαν την παρουσίαση, έκαναν ερωτήσεις στον κ. Καμούζη για την Μικρασιατική Καταστροφή και την προσφυγική κρίση του 1922 και  περιηγηθήκαν στην έκθεση φωτογραφίας μαζί με τα παιδιά τους.

Η επίσκεψη στην συγκεκριμένη έκθεση φωτογραφίας συνέβαλε στην βιωματική επαφή των προσφύγων του σήμερα με τους πρόσφυγες που εγκατασταθήκαν από τη Μικρά Ασία το 1922 και συνδέθηκαν με την ιστορική-προσφυγική κληρονομιά του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-  Νέας Χαλκηδόνας.

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ