Ελάτε στην παρέα μας

Δηλώσεις Πολιτικών & Δημάρχων

Πολύ κέφι και τη 2η μέρα της Πρωτομαγιάς 2024 στον Δήμο Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Χρόνια είχε η Νέα Φιλαδέλφεια και η Νέα Χαλκηδόνα να δουν τόσο πολύ κόσμο, όπως ενημερώνουν οι Φιλαδελφειώτες, παρά το γεγονός ότι η φετινή Πρωτομαγιά εορτάστηκε στην πόλη αμέσως μετά το Πάσχα, με χιλιάδες κατοίκους του Λεκανοπεδίου να έχουν “δραπετεύσει” στις εξοχές της χώρας για λίγες ανάσες και για το παραδοσιακό Πάσχα των Ελλήνων.

Την Τρίτη 08/05, δεύτερη μέρα των εκδηλώσεων, η πλατεία Πατριάρχου ήταν γεμάτη, περιμένοντας τον Γεράσιμο Ανδρεάτο (9μμ) και τον Βαγγέλη Κονιτόπουλο (11μμ), που προσέφεραν πολλές ώρες διασκέδασης και γλεντιού σε όσες και όσους βρέθηκαν στην καρδιά της πόλης το βράδυ της Τρίτης.

Στο ενδιάμεσο, ο δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Τομπούλογλου, απηύθυνε έναν σύντομο χαιρετισμό στις χιλιάδες των επισκεπτών.

Ο χαιρετισμός του δημάρχου

“Εκ μέρους των δημοτών, των κατοίκων και των εργαζομένων στη Νέα Φιλαδέλφεια και τη Νέα Χαλκηδόνα, σας καλωσορίζω στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις για την Πρωτομαγιά κι εύχομαι να είναι για όλες και όλους εσάς ένα τριήμερο χαλάρωσης, διασκέδασης και στιγμών απόλαυσης.

Για άλλη μία χρονιά τιμούμε μια διπλή εορτή, την Εργατική Πρωτομαγιά και το ξύπνημα της φύσης, δηλαδή την εξέγερση των εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες δουλειάς και τα Ανθεστήρια που μας αναγγέλλουν την άνοιξη.

Ειδικά φέτος, αυτή η διπλή εορτή γίνεται τριπλή για την πόλη μας, που από το 2024 έως και το 2027 εορτάζει τα 100 χρόνια από τότε που κτίστηκε και κατοικήθηκε, όπως επίσης γιορτάζουμε και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της ΑΕΚ, της μεγάλης ομάδας που έχει κάνει γνωστή τη Νέα Φιλαδέλφεια στα πέρατα του κόσμου.

Είναι ώρα για διασκέδαση κι όχι για προβληματισμό, ωστόσο καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι στις μέρες μας οι εργασιακές συνθήκες αλλάζουν με ραγδαίο ρυθμό, χάρη και στην τεχνολογία. Η τηλεργασία, το αίτημα για τετραήμερη εργασία και η μέριμνα πολλών εταιρειών για την υγεία και ευεξία των εργαζομένων τους, ως πρόσθετο πλεονέκτημα αύξησης της παραγωγικότητας, θέτουν ένα νέο περιβάλλον στο θέμα.

Επίσης η κλιματική αλλαγή επηρεάζει καθοριστικά την παραδοσιακή εναλλαγή των τεσσάρων εποχών, απειλώντας να συρρικνώσει ή και να αφανίσει την άνοιξη και τον χειμώνα. Και σε αυτό το μέτωπο η ανθρώπινη δράση δημιούργησε το πρόβλημα, κι η ανθρώπινη δράση πρέπει να φέρει τη λύση.

Ίσως πρέπει στο κοντινό μέλλον να αναρωτηθούμε τόσο για τη φύση των εργασιακών αγώνων υπό τις σημερινές συνθήκες, όσο και για την εποχικότητα των Ανθεστηρίων.

Ως τότε γλέντι, χορός και τραγούδια.

Ο Δήμος μας σας καλωσορίζει στη φιλόξενη Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα κι εύχεται να περάσετε ένα υπέροχο τριήμερο με το πρόγραμμα που έχουμε ετοιμάσει για μικρούς και μεγάλους, να δοκιμάσετε εκλεκτά φαγητά και ποτά στις επιχειρήσεις εστίασης της πόλης μας και να και να ψωνίσετε από τους πάγκους που σας περιμένουν σε όλο το μήκος της Δεκελείας.

Γιατί Πρωτομαγιά στην Αθήνα σήμαινε, σημαίνει και θα συνεχίσει να σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα”.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ