Ελάτε στην παρέα μας

Κοινωνία

Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

Δημοσιεύθηκε

στις

Πλήθος  κόσμου συμμετείχε και φέτος στον ετήσιο εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Οι εκδηλώσεις μνήμης και φόρου τιμής στους ήρωες της εθνικοαπελευθερωτικής επανάστασης του 1821 στο Δήμο μας, περιλάμβαναν την κατάθεση στεφάνων από τους αιρετούς και άλλους φορείς στο μνημείο Ηρώων στην Πλατεία Κωνσταντινουπόλεως, τα εντυπωσιακά χορευτικά του Δήμου και βέβαια τη μαθητική παρέλαση των σχολείων της πόλης.
Ο Δήμαρχος Άρης Βασιλόπουλος, εκφωνώντας τον πανηγυρικό της ημέρας, ανέφερε ανάμεσα στα άλλα, πως «η εθνικοαπελευθερωτική επανάσταση, που ξεκίνησε το 1821, και οδήγησε στο σχηματισμό του ελληνικού κράτους το 1828, αποτελεί το καλύτερο παράδειγμα, για το τι μπορεί να καταφέρει ένας λαός, όταν είναι αποφασισμένος να κατακτήσει την ανεξαρτησία του. Είναι χαρακτηριστικό, ότι κατά τη διάρκεια της ελληνικής επανάστασης, οι μεγάλες δυνάμεις άλλαξαν την αρχικά αρνητική στάση τους προς αυτήν, με αποτέλεσμα να συμβάλουν με τις δυνάμεις τους στην τελική έκβασή της…».

Continue Reading
Κάντε κλικ για να σχολιάσετε

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ