Ελάτε στην παρέα μας

Εκκλησία

Με λαμπρότητα η εορτή της Αγίας Ευφημίας στη Νέα Χαλκηδόνα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη δέουσα εκκλησιαστική λαμπρότητα εορτάσθηκε η σεπτή μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ευφημίας στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Καθεδρικό Ναό στη Νέα Χαλκηδόνα.

Την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ανέων κ. Μακαρίου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο του εορτασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Μακάριος υποδέχθηκε τεμάχιο εκ του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Πατρός ημών Νικηφόρου του Λεπρού, το οποίο τέθηκε σε προσκύνηση και θα παραμείνει εσαεί στον Ιερό Ναό της Αγίας Ευφημίας προς ευλογία και αγιασμό των ευλαβών ενοριτών και ευσεβών προσκυνητών.

Ακολούθως τελέσθηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του Πανοσ. Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Επιφανίου Αρβανίτη.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος κ. Γαβριήλ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, παρουσία του Δημάρχου Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας κ. Ιωάννη Βούρου και μελών του ΔΣ του Δήμου καθώς και εκπροσώπων τοπικών πολιτιστικών σωματείων.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας και σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του ευλαβεστάτου Γεωργίου Στέφου, έγγαμου κληρικού και πατρός τριών τέκνων.

 

 

Στην ομιλία του Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γαβριήλ απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης και πνευματικής ενίσχυσης προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, επισημαίνοντας τα χαρίσματα, με τα οποία τον προίκισε ο Θεός, καλώντας τον να εργάζεται αδιαλείπτως στον Αμπελώνα του Κυρίου και με την διακονία του στην Εκκλησία να δοξάζει το όνομα του Τριαδικού Θεού.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ